Leuke uitjes in Zeeland voor het hele gezin!

Leuke uitjes in Zeeland voor het hele gezin!

Ieder mens heeft het nodig om zich zo nu en dan helemaal uit te leven. Lekker doen wat je leuk vindt en die dingen doen waar je goed in bent. Een provincie waar je, ongeacht je leeftijd, alle kanten op kunt en waar het barst van de belevenissen is Zeeland. Een provincie waarvan het landschap voornamelijk bestaat uit polders en dijken. Je ruikt er de zee aan vrijwel alle kanten en hoort bijna overal geruis van de wind. Heerlijk verfrissend die geuren en geluiden van vrijheid, ontspanning en beleving. Ze wekken als het ware de drang naar avontuur op. Avontuur dat er volop in Zeeland valt te beleven met tientallen aanlokkelijke attracties en vele bijzondere uitgaansgelegenheden in de vorm van theater, musea of wat dies meer zij. Ook zijn er tientallen heerlijke wandel- en fietsroutes.
Van alles wat er in Zeeland te doen is, nog buiten alle mogelijkheden tot vermaak op zee en langs het strand, zou je met gemak een top 100 kunnen vullen. Gemakshalve wil ik het hooguit bij een top 8 houden zonder een volgorde aan te geven, want alles is eigenlijk even mooi en boeiend.

Deltawerken

Een top tien waarin allereerst de Deltawerken niet mogen ontbreken. Aan het verdedigingssysteem tegen hoogwater van de zee in Zeeland, zuidelijk Zuid-Holland en Noord-Brabant is decennia lang gewerkt. Met name de Oosterscheldekering en de Maeslantkering trekt internationaal veel aandacht. Het is door de American Society of Civil Engineers tot een van de zeven moderne wereldwonderen verklaard. Wondermooi is het Deltapark Neeltje Jans in Zeeland, het leukste waterpark in Nederland. Het Deltapark ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld, waar je onder meer de impact van de watersnoodramp in 1953 kunt ervaren in de zogenaamde Delta Experience. Geen mooie ervaring in de letterlijke betekenis van het woord, maar wel bijzonder indrukwekkend en de moeite van het bezoeken meer dan waard.

Bevrijdingsmuseum

Zeer bezienswaardig in Zeeland is onder andere ook het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. In dit museum en het bijbehorende park wordt de geschiedenis van Zeeland getoond tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een roemruchte geschiedenis met als belangrijk onderdeel de Slag om de Schelde.

Vlindertuin

Geheel iets anders, maar ook bijzonder interessant om in Zeeland te bezoeken is het Berkenhof Tropical Zoo & Vlindertuin in Kwadendamme. In het kassencomplex zijn de meest uiteenlopende soorten cactussen te zien. Ook zijn er meerdere vijvers en allerlei soorten tropische vlinders en vogels te zien. In een prachtige buitentuin vind je er allerlei soorten varens, bamboe, maar ook kleurrijke hortensia’s en rozen. Een lust voor het oog net als de verschillende Oosterse ornamenten zoals Boeddhabeelden, pagodes en waterpartijen. Je raakt er niet uitgekeken.

Mini-Mundi

Een attractie die in de top 10 van leukste uitjes in Zeeland niet mag ontbreken is het familiepretpark Mini Mundi in Middelburg. Met name de allerkleinsten kunnen zich hier fantastisch vermaken. Mini Mundi maakt onderdeel uit van Zep Vrijetijdspark Middelburg in de Mortierepolder. Ga er eens kijken en val van de ene verbazing in de andere bij alles wat je daar ziet en kunt doen. Onvoorstelbaar leuk!

Een treintje ging uit rijden

Onvoorstelbaar leuk is zeker ook een ritje met de Stoomtrein Goes-Borsele. De Stoomtrein is een rijdend museum en de meest originele manier om de Zak van Zuid-Beveland met zijn polders met bloemdijken, boomgaarden, hollebolle weilandjes, kerkdorpen en boerderijen te bekijken. Op het eindpunt Hoedekenskerke vind je een aantal attracties, die ook zeer de moeite waard zijn om bij stil te staan, zoals het Modelspoor. Je kunt meerijden met een echte minitrein door het park, maar vindt er bijvoorbeeld ook het authentieke Wienkeltje van Wullempie met ouderwets snoep uit grootmoeders tijd. Smullen is het in meer dan een opzicht, eigenlijk in alle opzichten.

Muzeeum

Lekker genieten is het ook in het Muzeeum in Vlissingen aan de monding van de Westerschelde. In het Muzeeum valt van alles te ontdekken over het roemrijke maritieme verleden van Zeeland. Prachtige verhalen en prachtige beelden zul je als het ware tot in het oneindige blijven horen en zien. Zoo indrukwekkend, zoo boeiend dat het bij je blijft. Niet als ballast, maar als een onvergetelijke herinnering aan een bijzonder verblijf in Zeeland.

Het Arsenaal

Een verblijf, waarmee een bezoek aan Het Arsenaal eigenlijk niet mag ontbreken. Ook dit grootste piratenpark van Nederland in Vlissingen verdient een plekje in de top 10 van leukste attracties in Zeeland. De indruk zou gewekt kunnen worden dat het hier om een park gaat waar alleen kinderen zich kunnen vermaken, maar niets is minder waar. Met name in het zeeroversnest zullen ook mensen van een zekere leeftijd zich optimaal in hun element voelen bij het afschieten van een kanon of wanneer zij als piraat op avontuur gaan. Het kind in de mens ontwaakt in Het Arsenaal en hoe heerlijk is dat? Niet gehinderd door welke gevoelens dan ook, maar gewoon genieten. Ahoy! Naast alle leerzame attracties is er in het park ook een grote collectie Noordzeevissen te zien. Wonderschoon!

Lange Jan

De natuur, het landschap, de attracties. Het is allemaal veel en bijzonder in Zeeland. Zo ook verschillende historische bouwwerken. In dit verband is de Campveerse Toren een aanrader in het historische stadje Veere. En dan natuurlijk de Lange Jan. Ik ken het als snoepgoed, maar de naam duidt op de negentig meter hoge toren van een bijzonder Abdijcomplex in Middelburg met een geweldig uitzicht over Walcheren. Een absolute bezienswaardigheid in Zeeland met de schoonste stranden, waar verveling  geen kans krijgt om toe te slaan bij wie dan ook.

Warm aanbevolen

Genieten in Zeeland is een koud kunstje. Warm aanbevolen! Kijk voor alle verblijfsmogelijkheden in Zeeland maar eens op Goedverblijf.nl. Naast Zeeland kunt u ook de bezienswaardigheden van Zuid-Holland bekijken.

De mooiste wandelroute van Nederland!
Leuke bezienswaardigheden in Limburg!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 21 september 2023
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.