10 leuke uitjes in Zuid-Holland

10 leuke uitjes in Zuid-Holland

Op zoek naar leuke uitjes in Zuid-Holland? Lees hier over de leukste uitjes in Zuid-Holland. Van leerzame musea tot avontuurlijke dierentuinen, laat u inspireren! Goedverblijf.nl heeft voor u 10 leuke uitjes in Zuid-Holland op een rij gezet.

 

De Keukenhof in Lisse

Een bloemententoonstelling waar 800.000 bezoekers op af komen vanuit 100 landen. Iedereen weet dan wel bijna waar het over gaat, De Keukenhof. Van 24 maart tot en met 16 mei is het mooiste lentepark van de wereld geopend. Dit jaar staan er meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met wel 800 soorten van de Nederlandse trots, de tulp. De Keuken hof is dit jaar voor de 77ste geopend en sinds deze opening zijn er bijna 50 miljoen mensen geweest. Bekijk de blog over De Keukenhof voor meer leuke weetjes en het huidige thema van de Keukenhof, een van de leukste uitjes in Zuid-Holland.

 


De Euromast in Rotterdam

De hoogste toren van Nederland, met 185 meter. Bij mooi weer kunt u vanuit de Euromast 30 km rondkijken. In de Euromast kunnen er rondleidingen worden gevolgd. Daarnaast is er een restaurant op een hoogte van 92 meter. U kunt hier genieten van een heerlijke brunch, lunch of een diner. Tijdens het diner heeft u een prachtig uitzicht van tienduizenden lichtjes van Rotterdam, een fantastische belevenis.

 


De Markthal in Rotterdam

Bij de 10 leuke uitjes van Zuid-Holland hoort naast de Euromast. de in 2014 geopende Markthal natuurlijk ook bij. De Markthal is een bijzonder gebouw want het heeft een boogvorm net als een hoefijzer. Binnenin de Markthal kunt u genieten van een groot kunstwerk. Dit staat bekend als 'de Sixtijnse kapel van Rotterdam'. In de Markthal vind u unieke kramen en winkels met een gevarieerde food aanbod.

 


Archeon in Alpen aan den Rijn

Door de ANWB met een zilver bekroond voor uitje van het jaar, voor de provincie Zuid-Holland. Archeon in Alpen aan den Rijn is een museum die u een kijkje geeft in de prehistorie, middeleeuwen en de Romeinse tijd. U kunt zelf ook mee doen aan de activiteiten, zoals boogschieten, vuur maken, zwaardvechten, exerceren en vilten armbandjes maken. Neem een duik in de geschiedenis en ontdek hoe mensen vroeger hebben geleefd. Door de award van de ANWB voor het uitje van het jaar, staat Archeon ook in tips van Goedverblijf.nl voor 10 leuke uitjes in Zuid-Holland.

 


Sea Life in Scheveningen

Het in Scheveningen gelegen Sea Life is een leuk uitje voor de hele familie. Ontdek de onderwaterwereld en kom oog in oog te staan met haaien, roggen en vele andere onderwaterdieren. Er is een nieuwe tentoonstelling in 2016, deze staat geheel in het teken van de gepantserde divisie, of wel krabben.

 

 

Naturalis in Leiden

In dit museum komt u alles te weten over de geschiedenis van de natuur. Er zijn verschillende collecties te zien met fossielen, (on)gewervelden, insecten, mineralen, gesteenten, edelstenen en u kan een enorm skelet van een dinosauriër bewonderen. Daarnaast zijn er ook een paar opgezette dieren te zien.

 


De Biesbosch bij Dordrecht

Ook in de lijst van 10 leuke uitjes in Zuid-Holland is De Biesbosch. Dit natuurgebied ligt op de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland en bestaat uit twee delen, namelijk Brabantse Biesbosch en Hollandse Biesbosch. Het gebied kent ongeveer negenduizend hectare aan natuurlijke schoonheid. Wanneer u de omgeving van dit gebied verkent is de kans groot dat u verscheidene vogelsoorten tegen komt. Zo komen de grote zilverreiger, de visarend en de krakeend voor. Naast deze vogels broedt sinds enkele jaren de zeearend in de Biesbosch. Er zijn al meerdere broedparen van de zeearend. Bekijk de blog over De Biesbosch voor meer informatie.

 


Ridderzaal in Den Haag

Neem een kijkje in de kerk waar elk jaar de 3e dinsdag van september de troonrede wordt voor gelezen door Koning. De Ridderzaal is in de dertiende eeuw gebouwd en werd voor verschillende doeleinden gebruikt. Van vergaderzaal voor de Eerste Kamer tot aan wachtruimte voor de rechtbank. Tegenwoordig kunt u de Ridderzaal bezoeken en een rondleiding volgen. Daarnaast kunt u ook een kijk nemen in de Tweede Kamer want de Tweede kamer zit vlakbij dit indrukwekkende gebouw.

 


Paleis Noordeinde in Den Haag

Het werkpaleis van de Koning, Paleis Noordeinde. Het middelpunt van Den Haag. Helaas is het paleis niet van de binnenkant te bezichtigen, maar vanaf buiten zeker de moeite waard om te bewonderen. De beste kans om iets te zien is op de woensdag, wanneer de geloofsbrieven aan de koning worden aangeboden.

 


Kinderdijk

Een UNESCO monument kan niet ontbreken tussen 10 leuke uitjes van Zuid-Holland. Het Werelderfgoed Kinderdijk geeft een unieke kijk op het waterbeheer sinds 1277. Er staan negentien windmolens uit de 18e eeuw in een authentiek Hollands landschap. Naast molens zijn er ook verschillende dijken, gemalen, sluizen en boezems te bezichtigen. Hier beleef je Holland onder de zeespiegel. Kinderdijk ligt midden in een natura 2000 gebied met purperreigers en zwarte sternen. Voor meer informatie over dit ENESCO monument bekijk dan de website van de Kinderdijk.


Dit waren 10 leuke uitjes in Zuid-Holland namens Goedverblijf.nl
Wilt u een paar dagen verblijven in een hotel in Zuid-Holland? Bekijk dan ons aanbod van de hotelarrangementen in Zuid-Holland.
Voor meer leuke verhalen over leuke uitjes in Zuid-Holland of in Nederland. Bekijk dan de blog op Goedverblijf.nl

Paleis Het Loo
Neem een duik in de zee bij Sea Life Scheveningen

Gerelateerde berichten

 

Reacties 5

Gast - Leuke uitjes op zondag 15 mei 2016 15:58

Hele mooie lijst met diverse leuke uitjes in Zuid-Holland

Hele mooie lijst met diverse leuke uitjes in Zuid-Holland
Gast - Mokumevents op dinsdag 10 januari 2017 10:38

Een hele leuke selectie van diverse uitjes!

Een hele leuke selectie van diverse uitjes!
Gast - Domstad Evenementen op donderdag 12 januari 2017 14:28

Hebben jullie ook een lijst met leuke diverse uitjes in Utrecht?

Hebben jullie ook een lijst met leuke diverse uitjes in Utrecht?
Gast - Rosalinda Hammink op dinsdag 08 augustus 2017 07:16

Leuke lijst! En uitjes die gezellig zijn met het hele gezin!

Leuke lijst! En uitjes die gezellig zijn met het hele gezin!
Gast - Marieke op vrijdag 25 augustus 2017 08:12

Leuke lijst om te doen met het gezin.

Leuke lijst om te doen met het gezin.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 06 februari 2023
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.