Noord-Brabant vervult elke wens

Noord-Brabant vervult elke wens

PSV landskampioen. Wat een feest in Eindhoven en dat niet alleen. Feitelijk stond de hele provincie Noord Brabant half april zo ongeveer op z’n kop. De provincie sprankelt normaliter al aan alle kanten, maar tijdens het kampioensfeest helemaal. De rust is er inmiddels wat dat betreft wel weer teruggekeerd en biedt weer alle ruimte om er eens lekker op onderzoek uit te gaan, mooie dingen te zien en fantastische momenten te beleven.

Bijvoorbeeld in de hoofdstad ’s Hertogenbosch. Die stad alleen al telt zo’n vijfhonderd monumenten, waaronder de zeer bezienswaardige Sint Janskathedraal. In de historische binnenstad vind je prachtige knusse winkelstraatjes en gezellige restaurants.

Wil je gewoon lekker rustig recreëren, dan is recreatieplas de Rosmalense plas een aanrader. Je kunt er heerlijk wandelen, vrij zwemmen en lekker zonnen. Plat op de rug mijmeren over de Brabantse nachten, die lang zijn, zoals Arie Ribbens ooit zong. Heerlijk om uit eigen ervaring mee te ‘brullen’.

Bloemetjes buiten zetten

Noord-Brabant, een provincie met ontelbare mogelijkheden tot intens genieten. In de nachtelijke uren, maar met name toch ook bij daglicht al het moois bekijken wat de provincie biedt. Bijvoorbeeld in het Nationaal Park De Biesbosch of in de mooie stad Eindhoven, de grootste stad van Brabant. Daar kun je je tegoed doen aan wat je maar wilt. Eindhoven is een natuurrijke stad met talloze kunstwerken, musea, monumenten, theaters, bioscopen. Een stad met heel veel kijk- en doe plezier voor alle leeftijden. Bij uitstek de locatie om eens lekker de bloemetjes buiten te zetten.

Mooie eyecatcher

Een feestje vieren kan ook heel goed in het Brabantse Etten-Leur met bijvoorbeeld de Van Gogh-kerk als één van de eyecatchers. In de Van Gogh kerk kan de bezoeker kennismaken met Vincent Van Gogh. De kunstschilder, die tegenwoordig gezien wordt als een van de grote schilders van de negentiende eeuw. In de kerk tonen negen kleurrijke ramen de thema's van Van Goghs Ettense periode. Een ware verrijking van de algemene kennis.

Mooi wandelgebied

Verrijkend is zeker ook het Noord-Brabantse Nuenen, dat omzoomd wordt door prachtige bosgebieden. Het gebied rond Nuenen leent zich bij uitstek voor mooie wandeltochten. De plaats ligt ook aan een aantal langeafstandswandelpaden, zoals het Hertog Hendrikpad. Bij de gedachte alleen al kan ik zingen: Ik trek mijn wandelschoenen aan, ja opgewekt en blij’. Het liedje gaat verder met de woorden; ik weet niet waar ik heen zal gaan, de wereld is van mij! Nou ik zou het wel weten. Noord-Brabant, waar gastvrijheid en gemoedelijkheid heel gewoon is.

Naast prachtige dorpen en steden barst de provincie overigens ook van de leuke parken, zoals het Safaripark Beekse Bergen, tussen Tilburg en Hilvarenbeek en natuurlijk de Efteling. Een ware topattractie, zoals de provincie er zovele kent.

Berkel-Enschot

Aan de lijst van attracties en bezienswaardigheden mag ondertussen ook het Brabantse dorp Berkel-Enschot, toegevoegd worden. Het dorp is volop in de picture na het tv-programma ‘Herrie in de Druiventros’ met topkok Herman den Blijker. Hij heeft er in het tv-programma alles aan gedaan om het noodlijdende Hotel, Restaurant en Partycentrum de Druiventros op te lappen.
Honderdduizenden mensen hebben de serie gevolgd en zagen prachtige, soms ook spannende tv. Alle aandacht heeft het centrum, maar ook het mooie dorp in de bosrijke omgeving dichtbij het levendige Tilburg, geen windeieren gelegd. En eerlijk is eerlijk, ook dit dorp met haar mooie omgeving is absoluut een bezoek waard.

Mooie beloning

Waar u ook gaat of staat in Noord-Brabant, het zal u bevallen. Elke wens wordt er redelijkerwijs vervuld. De provincie is een mooie beloning voor iedereen, die inzet op een topverblijf. Waar in de provincie? Kijk voor de uitgebreide mogelijkheden op hotelarrangementen op Goedverblijf.nl.

Texel is meer dan bijzonder
Genieten in Drenthe is heel makkelijk!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 19 april 2024
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.