Paleis Het Loo

Paleis Het Loo

Door de ANWB bekroond met een zilveren medaille in de provincie Gelderland, voor het Leukste uitje van Nederland.


Aan de rand van Apeldoorn, ligt Paleis Het Loo. In 1684 kocht stadhouder Willem III het middeleeuwse jachtslot Het Loo. Op deze plek wilde hij een nieuw jachtslot bouwen, het ‘nieuwe’ Loo moest een zomerhuis worden waar de stadhouder zijn gasten kon ontvangen en kon jagen. Jarenlang zijn de Oranjes bewoners geweest van Paleis Het Loo, van Willem V tot aan koningin Wilhelmina. De laatste bewoners waren prinses Margriet en Prof. Mr Pieter van Vollenhoven, zij woonden tot aan 1975 in de Oostvleugel. In 1970 werd besloten om Paleis Het Loo om te bouwen tot een museum. In 1977 begon men met de restauratie van het Paleis, inmiddels terug gebracht naar de originele 17e-eeuwse staat.

U kunt het paleis en de tuinen op eigen gelegenheid bezoeken. Wilt u liever onder begeleiding van een gids het Paleis en de tuinen ontdekken, dan kunt u één van de vele rondleidingen volgen die worden georganiseerd door het Paleis. Wilt u wel alles te weten komen over het Paleis maar in uw eigen tempo? Maak dan gebruik van de audiotour. Met de audiotour hoeft u zich niet aan het tempo van een groep aan te passen maar kunt u op eigen gelegenheid door het Paleis wandelen.

Naast het mooie Paleis en de tuinen, kunt u ook kijken bij de stallen en koetshuizen. Deze stallen zijn gebouwd tussen 1907 en 1909. In de koetshuizen kunt u de koninklijke rijtuigen bekijken maar ook de auto’s en sleden. In het grote stallencomplex is plaats voor 88 paarden, in de linker stal staan nog twee paarden te genieten van hun oude dag. Een deel van de stallen wordt nog steeds gebruikt door het Koninklijk Staldepartement in Den Haag.

Wilt u een keer van dichtbij bekijken waar vroeger onze koningen en koninginnen hebben geleefd? Ga dan eens naar Paleis Het Loo, een leuk uitje voor elke cultuur- en natuurliefhebber.
Voor een langer verblijf in de buurt van Apeldoorn, bekijk dan de verschillende hotels in de buurt van Apeldoorn.

           

Bezoek Wildlands Adventure Zoo te Emmen!
10 leuke uitjes in Zuid-Holland

Gerelateerde berichten

 

Reacties 1

hermie schipper op zaterdag 23 april 2016 13:51

Van Harte Gefeliciteerd namens ons allen. Wij zijn trots op Goedverblijf.nl voor zo'n Beste Zoover Award. Trots op de toeristische activiteiten in en rond ons dorp!!
Natuurlijk willen wij ook wel een keer ergens anders kijken en we weten uit ervaring dat met Goedverblijf.nl we een " goed verblijf"ontvangen.
Een hartelijke groet vanaf de Johanneshoeve.

Van Harte Gefeliciteerd namens ons allen. Wij zijn trots op Goedverblijf.nl voor zo'n Beste Zoover Award. Trots op de toeristische activiteiten in en rond ons dorp!! Natuurlijk willen wij ook wel een keer ergens anders kijken en we weten uit ervaring dat met Goedverblijf.nl we een " goed verblijf"ontvangen. Een hartelijke groet vanaf de Johanneshoeve.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 02 december 2023
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.