Onverdeelde aandacht is goud waard

Onverdeelde aandacht is goud waard

We zingen het zo vaak: Lang zal hij leven! We wensen het iedereen toe, maar behalve de lengte van jaren draait het toch vooral ook om de kwaliteit van leven. Kwaliteit, die veelal hand in hand gaat met aandacht, persoonlijke belangstelling, die verder gaat dan vragen hoe gaat het en genoegen nemen met goed! Nee, onverdeelde aandacht geven en krijgen. Dat is super belangrijk voor jong en oud!

Qualitytime

Heb je er in dat verband ooit wel eens aan gedacht om als (groot)ouder op pad te gaan met je (klein)zoon of (klein)dochter? Niet met de hele familie, maar een ‘één op één’ uitje. ‘Qualitytime’ noemen we dat met een mooi woord.

Ongestoord genieten

Als (groot)ouder samen dingen doen met je (klein)zoon of (klein)dochter, onuitwisbare herinneringen maken, spannende avonturen delen. Zonder ‘pottenkijkers’ of ‘luistervinken’, alleen jullie tweetjes! Even uit de drukte van het gezins- of familieleven, niks mam dit of pap dat, oma zus of opa zo, onverdeelde aandacht voor je (klein)kind. Noem het: ‘Jij en ik!’ Ik kan u zeggen: het is goud waard!
Ik heb het wel eens gedaan, een uitje met mijn dochter. Drie dagen op pad met mijn dochter. Ongestoord genieten van elkaars nabijheid, echt ontdekken wat de ander boeit en waarom. Ik beloof u, er gaat een wereld voor je open. Vaak komen tijdens zulke intieme uitjes de gesprekken vanzelf, je leert elkaar beter kennen, anders ook, het brengt je dichter bij elkaar. Een onvergetelijke ‘once-in-a-lifetime’ ervaring waar je lang op kunt teren. Kortom, je moet het een keer gedaan hebben om de impact ervan te begrijpen.

We gaan naar…?

Voor een (groot)ouder-(klein)kind reis gaat het in eerste instantie niet om de bestemming. Het samen uitzoeken, ondernemen en beleven is het belangrijkste. Gaan we naar Brussel, het hart van Europa? Naar het altijd levendige Antwerpen, dat het hart van de wereldwijde diamantindustrie is, naar het dromerige Harzgebergte of houden we het dichter bij huis met een trip naar Amsterdam of mooi Volendam?

Voorpret

De voorpret begint al bij het plannen en van daaruit gaat het verder. Samen aanbiedingen bekijken, de koffers pakken, samen reizen, samen genieten van bezienswaardigheden en evenementen, waar dan ook ter wereld.
Selfies maken in Brussel bij de Asterix en Obelix muur of ongegeneerd giebelen bij het standbeeld van Manneken Pies. Wie doet je wat? Of lekker toosten op een van de terrassen in de ‘Rue des Bouchers’, stil genieten tijdens een boottocht op de Schelde of ademloos genieten bij Aquatopia in Antwerpen. Mooier kun je het haast niet krijgen!

Nou ja, onbegrensd genieten kun je bijvoorbeeld ook in het sprookjesachtige Harzgebergte. Je vindt er tal van oogstrelende stuwmeren, druipgrotten, hele bijzondere architectonische hoogstandjes en meer. En dat alles in een schilderachtig landschap met talrijke fascinerende historische burchten en kastelen. Je weet echt niet wat je ziet!

Het is min of meer van hetzelfde laken en pak in Amsterdam. Lekker de Westertoren bezoeken, mijmeren op de Dam, lachend dobberen door de grachten van onze prachtige hoofdstad. Naar het Rijksmuseum of het Anne Frank Huis bekijken? Het heeft allemaal zijn charme, maar het gaat vooral om de vraag: wat wil jij?

Zo lang je maar wilt

Belangrijk bij een ‘één op één uitje is het gevoel beleven van ‘You and me’, ‘alleen op de wereld’, maar niet heus. En tegelijk het besef: samen kunnen we de hele wereld aan! Een wereld, die voor het grijpen ligt met uitgebreide faciliteiten voor een goed verblijf, ongeacht de tijdsduur, die kan variëren van een dag of nacht tot weken, zo lang je maar wilt!


Kijk voor de verschillende mogelijkheden maar eens op hotelarrangementen op Goedverblijf.nl.

 

Veendam heeft alles in één!
Haarlem is wonderbaarlijk!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 06 februari 2023
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.