Breng een bezoek aan het mooie Roermond!

leuke-uitjes-in-roermond Breng een bezoek aan het mooie Roermond!

Daar waar de rivieren de Roer en de Maas samenvloeien. Daar ligt Roermond. Een bruisende, toeristische stad in het prachtig glooiende Limburgse landschap met een andere geschiedenis dan de rest van Nederland. Reusachtig interessant deze stad, die ook wel de Sjtad van Sjtuf ontleend aan verhalen over de vroegere stadsreus Stjuf.

Glazeniersstad

Ook staat de stad bekend als glazeniersstad. Naar verluidt waren er al vanaf 1389 glasschilders actief in de stad. Daarom staat de Roermondse glasschilderkunst er tot en met het voorjaar van 2020 volop in de schijnwerpers. Alleen dat al rechtvaardigt een bezoek aan de Limburgse stad, die nog zoveel meer te bieden heeft. De activiteitenkalender staat jaarlijks bol van activiteiten voor jong en oud. Kortom een stad, die wat te vertellen heeft aan wie het wil horen. Een stad die wat te tonen heeft voor wie het wil zien. Kom het beleven en ervaren. U zult er geen spijt van krijgen.
De bezienswaardigheden in de gemeente Roermond zijn legio, de mooie plekjes om likkebaardend van te genieten bijzonder en veel. Prachtige kastelen, oogverblindende kapellen, bijzondere monumenten. Je vindt ze er te kust en te keur.

Sint Christoffelkathedraal

Een van de meest bezienswaardige monumenten is de Sint Christoffelkathedraal. Zij torent hoog boven het historische centrum uit en lijkt welhaast over de stad te waken, haar bezoekers in de arm te sluiten. Het gotische kerkgebouw bevat prachtige glas-in-loodramen van onder meer Joep Nicolas. Op de kathedraal staat een gouden beeld van Sint Christoffel, dat meerdere keren verwoest is geweest, maar onverwoestbaar is gebleken. Een plaatje, dat nadere kennismaking verdient.

Het Historiehuis

Wie alles over de stadsgeschiedenis van Roermond wil weten kan niet voorbij aan een bezoek aan het Historiehuis. Dit museum is gevestigd in de openbare bibliotheek met een enorme collectie aan voorwerpen, die de wereldlijke en religieuze geschiedenis van de stad belichten, er zijn ook tal van kunstvoorwerpen te zien, zoals schilderijen en beeldhouwwerken.

De Kartuis

Wie zich liever in het groen begeeft is ook in Roermond op z’n plek. De stad kent heel veel mooie parken, waar je heerlijk kunt wandelen, picknicken of liggend in het gras fantastisch kunt mijmeren over wat geweest is en wellicht nog komen gaat. Zo is er bijvoorbeeld het Stadspark De Kartuis. Dit park, omsloten door oude kloostermuren, ligt in de binnenstad en ligt voor een deel op het grondgebied van de voormalige tuinen van het Kartuizerklooster. Op de muren is een boeiende muurvegetatie te vinden, waaronder de zeldzame pijlscheefkelk. Op het terrein zijn ook enkele 19e-eeuwse devotiekapellen te vinden. Eén monnikencel werd opgegraven en zichtbaar gemaakt. Heerlijk om daar je gedachten de vrije loop te laten.  Dat kan ook heel goed aan de oever van de nabijgelegen Maasplassen. Deze plassen worden veel gebruikt door zeilers en zwemmers. Boten kunnen aanmeren bij een van de vele jachthavens die Roermond rijk is. Ook heerlijk om daar eens te gaan kijken.


Dé winkelstad van Limburg

Kijken kan volop in Roermond, maar kopen is er ook goed mogelijk. De stad is dé winkelstad van Limburg met meer dan 150 mooie winkels en leuke boetiekjes. Na het shoppen even uitblazen? Geen probleem! Op de vele kleurrijke terrassen is het heerlijk loungen. Feitelijk is het is op alle fronten aangenaam verblijven in de Limburgse stad. Je komt er al gauw ogen en oren tekort als je alles wilt zien en meemaken in deze stad aan het water. De stad ook waar diverse pelgrimsroutes vanuit Groningen, Leeuwarden en Alkmaar samenkomen, die naar Santiago de Compostella voeren.
Kortom, volop levendigheid in de stad met een eeuwenlange geschiedenis en ongetwijfeld een mooie toekomst, waarin zij u graag verwelkomt als gast voor een dag of een meerdaags verblijf. Overnachtingsmogelijkheden zijn er genoeg. Kijk daarvoor maar eens op hotelarrangementen op Goedverblijf.nl

Openluchtmuseum (Lös Hoes) Ootmarsum is huivering...
Ontdek het Rijksmuseum in Amsterdam!

Gerelateerde berichten