Sauerland is verleidelijk voor iedereen!

Sauerland is verleidelijk voor iedereen!

Op reis door de natuur, tussen hoge bergen en groene heuvels met meesterlijke bezienswaardigheden en sprookjesachtige vergezichten? Dat is verleidelijk nietwaar. En mooier nog, iedereen kan het meemaken. Ga richting de gemeente Schmallenberg in Sauerland in de duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en je ervaart het aan den lijve.

Beeldenroute

Neem je in Sauerland ook nog de beeldenroute tussen Bad Berleburg en Schmallenberg, dan is het geluksgevoel helemaal compleet en kan je vakantie niet meer stuk. Koffers bij de hand, fotocamera in de aanslag en ‘karren maar’, zou ik zeggen. Sauerland is een prachtige reisbestemming met heel veel wetenswaardigheden, interessante steden als Keulen en Dortmund, maar ook volop bezienswaardigs, zoals bijvoorbeeld de prachtige stuwmeren, de Möhnesee, de Biggesee of de Edersee. Heerlijk om er te wandelen, te fietsen, zwemmen of picknicken langs de waterkant. Genieten kan zo simpel zijn.

Attagrot

Genieten kan bijvoorbeeld ook bij druipsteengrot, de Attagrot in Attendorn, één van de grootste en mooiste druipsteengrotten van Duitsland. In de grot zijn onder andere stalagmieten, stalactieten, maar ook kalksteenzuilen en kalkgordijnen te zien. Heel iets anders, maar ook bijzonder in Sauerland is het bestekmuseum Fleckenberg, waar je van blik tot koffielepeltje kunt zien.

Sokkenstad

Van een totaal andere orde, maar minstens zo mooi en indrukwekkend is de bezienswaardige Abdij van Grafschaft Schmallenberg, met Schmallenberg als centrale stad. Een stad, die ook wel sokkenstad genoemd wordt omdat sokkenfabrikant Falke hier gevestigd is. Niet dat je daar nu zoveel aan hebt, maar het is gewoon een leuk weetje. Ook leuk om te weten is dat je in Schmallenberg bijvoorbeeld Modeltreinbaan aan de Rothaarsteig vindt. Een Modeltreinbaan met tientallen computergestuurde treinen, auto’s en handbestuurde locomotieven. Een prachtige attractie als onderdeel van een hele kleine greep uit het grote aanbod aan uitgaansmogelijkheden in Schmallenberg dichtbij bekende steden als Arnsberg, Winterberg en Siegen..

Winterberg

Met name Winterberg, dat in het fenomenale Rothaargebergte ligt, staat bekend als wintersportplaats, maar weest u zich ervan bewust dat de plaats haar gasten elk seizoen van het jaar volop bezienswaardigen en vermakelijkheden biedt. In de stad vind je bijvoorbeeld prachtige vakwerkhuizen, maar ook de bezienswaardige Sint Jacobskerk. Ook is er onder meer een prachtige 9 holes golfbaan in de stad, een Kurpark, Klimpark, zomerrodelbaan en een panoramabrug over verschillende ski-pistes heen. Er is een prachtig mountainbikepark en het gebied telt uitgestrekte routes voor vele uren wandelplezier.

Siegen

Een aanrader in Sauerland is bijvoorbeeld ook universiteitsstad Siegen, de geboorteplaats van de Vlaamse kunstschilder, tekenaar en diplomaat Peter Paul Rubens, maar ook van de biofysicus Joachim Frank, die vorig jaar de Nobelprijs won. Sprookjesachtig zijn er de kastelen Unteres en Oberes Schloss van de graven van Nassau-Siegen. Zeker wanneer de avond valt en de maan haar licht over de stad laat schijnen, zie je een panorama om van te likkebaarden.

Een grote belevenis

Een panorama waar je overigens op heel veel plekken in Sauerland van kunt genieten. Landschappelijk kan er weinig aan het gebied tippen, maar ook in historisch en cultureel opzicht is Sauerland een grote belevenis. Een waar avontuur om onbevooroordeeld, met open vizier, aan te gaan, waardoor alle moois van de omgeving tot in het diepste kan binnendringen om zich voor eeuwig in uw geheugen te nestelen als herinnering aan een van uw meest bijzondere uitstapjes.


Ik zou gauw de kalender pakken en snel een uitje naar Sauerland boeken. Er zijn meer dan genoeg comfortabele verblijfslocaties in de buurt. Kijk maar eens op hotelarrangementen op Goedverblijf.nl.

Genieten in Drenthe is heel makkelijk!
Bezoek de Kaasmarkten!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 13 juni 2024
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.