Weekendje weg naar De Ardennen

Weekendje weg naar De Ardennen Weekendje weg naar De Ardennen

Pak je koffers en besef dat wat je thuis laat, is mooi meegenomen. Even onbezorgd genieten in een bijzondere omgeving, zoals de Ardennen. Vrijwel iedereen weet wel dat de natuur prachtig is in dit bosrijke laaggebergte, maar er is meer. Veel meer in het gebied, dat grotendeels in België ligt.

Grot van Han

Naast gevarieerde bossen en prachtige wandel- en fietsroutes kennen de Ardennen ook tal van leuke attracties in de vorm van pretparken, maar ook eeuwenoude kastelen en grotten. Met name die laatstgenoemde zijn wereldberoemd met de Grot van Han voorop. De grotten van Han vormen een stelsel van onderaardse grotten nabij Rochefort. Het geheel staat bekend als een van de grootste grottencomplexen van Europa. De grot telt vele druipstenen kalkafzettingen. In 1944 deden de grotten tijdelijk dienst als schuilkelder. Jaarlijks komen er een half miljoen bezoekers naar de grotten. Een rondleiding door de grotten is een verhaal apart. U zult zich de ogen uitkijken in de verschillende zalen, waaronder de ‘Geheimzinnige’ en ‘Wapenzaal’. Een ervaring, die u niet snel zult vergeten. Een absolute ‘must see’ attractie bij een bezoek aan De Ardennen.

Kasteel van Bouillon

Ook heel bezienswaardig in de Ardennen is het Kasteel van Bouillon. De film Redbad, die vorig jaar in première is gegaan, is hier deels opgenomen. Het middeleeuwse kasteel ligt op drie rotspunten boven de rivier Semois en bestaat uit drie forten, die door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn. Het kasteel is gelegen op de weg van Reims via Luik naar Aken. Stuk voor stuk bezienswaardige plaatsen met volop mogelijkheden om te shoppen, cultuur op te snuiven of lekker te eten en drinken op een van de vele, sfeervolle terrasjes.

La Roche

Een van de meest bezochte stadjes in de Ardennen is La Roche met als bijzondere trekpleister de ruïne van kasteel La Roche, dat al sinds de middeleeuwen de omgeving domineerde. Ook kent het stadje een klein oorlogsmuseum, wat de roemruchte geschiedenis vertelt van La Roche en omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is met name ook in La Roche waar veel wandelingen, mtb-routes en kajaktochten beginnen. Een echte aanrader voor de wandelaar, die geen uitdaging uit de weg gaat, is Roche Hérou, die grotendeels bovenop rotsformaties loopt en prachtige vergezichten over de bijzondere omgeving biedt. .

Watervallen van Coo

De Ardennen lopen over van bezienswaardigheden, zou je kunnen zeggen. Een ware eye-catcher zijn bijvoorbeeld ook de watervallen van Coo. Deze watervallen in de rivier de Amblève lokken jaarlijks vele toeristen. Zij oefenen met name ook aantrekkingskracht uit op kinderen vanwege het attractiepark Plopsa Coo, dat onderaan de waterval ligt. Kinderen kunnen er naar hartenlust ravotten en hun idolen, zoals Bumba, Piet Piraat en Mega Mindy ontmoeten.

Durbuy

De Ardennen is een gebied met vele gezichten, waar iedereen iets van zijn gading kan vinden. Hou je van afwisselend landschap, dan moet je in de Ardennen zijn. Raak je gebiologeerd door kabbelende riviertjes en weidse uitzichten? Kom dan naar de Ardennen. Het is een bestemming met voor elk wat wils. Maak een reisverslag en u zult het teruglezen als een groot avonturenboek. Vergeet bij een bezoek niet de kleinste stad ter wereld te bezoeken; Durbuy. Ook die is te vinden in De Ardennen. Een grootse ervaring. Vooral bijzonder in dit stadje is haar Bierbrouwerij. Breng er een toost uit en ik verzeker u het smaakt naar meer!
In De Ardennen bent u niet in een dag uitgekeken. Geen nood, want overnachtingsmogelijkheden zijn er meer dan genoeg! Kijk voor die mogelijkheden maar eens op hotelarrangementen op Goedverblijf.nl.

Op fietsvakantie door Twente & Salland!
Overnachten in een oude gevangenis!