Verken Arnhem!

Verken Arnhem!

Bezoek de hoofdstad van de provincie Gelderland, Arnhem! De stad aan de rivier de Nederrijn en de Sint-Jansbeek heeft zich na de Tweede Wereldoorlog groots ontwikkeld. Arnhem is centraal gelegen in Nederland, tevens ligt de stad aan de rand van de Veluwe. De stad kent een rijke historie en dit vindt u terug in verschillende bouwwerken.

Bezienswaardigheden

In Park Sonsbeek kunt u heerlijk wandelen en beelden en sculpturen bewonderen. Vanaf eind mei tot eind augustus wordt op elke zondagmiddag een ‘Park Open’ georganiseerd in het oostelijke deel van het park. Park Open is een serie van gratis culturele festivals met dans, muziek en theater. In december wordt er een kerstmarkt gehouden.

Bezoek de op vier na best bezochte attractie van ons land: Burgers’ Zoo! De dierentuin gelegen in het noorden van Arnhem trekt zo’n duizenden bezoekers per jaar. In de dierentuin komt u ruim zeshonderd verschillende soorten dieren tegen. Het park bestaat uit verschillende delen: de vogelafdeling, een gebied met mensapen en een gedeelte waar u exotische dieren kunt bekijken. Elk deel heeft haar eigen naam; Park, Safari, Desert, Mangrove, Rimba, Bush en Ocean. 

In Arnhem vindt u verscheidene musea. Het Nederlands Openluchtmuseum is het grootste museum in Arnhem. In dit museum wordt het leven in Nederland door de eeuwen heen weergeven. In het Arnhems Oorlogsmuseum (1940-1945) bezichtigt u aspecten uit de Tweede Wereldoorlog, voornamelijk in en rond Arnhem.

Centrum

In de binnenstad van Arnhem vindt u vele kledingwinkels, voor ieder wat wils. Ook kunt u er heerlijk vertoeven op terrasjes of gauw een snack halen in één van de snackbars. Voor een diner of lunch kunt u terecht in een van de verschillende restaurantjes, van Hollandse pot tot Italiaans. Op iedere vrijdagochtend (08.30-13.00 uur) en de gehele zaterdag (08.30-17.00 uur) staat de wekelijkse stadsmarkt op het Kerkplein bij de Eusebiuskerk. Vanaf mei tot en met oktober wordt er op de laatste zaterdag van de maand een kunstmarkt georganiseerd (10.00-17.00 uur). 

Wilt u langer genieten van de stad Arnhem? Bekijk het gehele aanbod van hotels in Arnhem op Goedverblijf.nl. Goedverblijf.nl heeft een ruime keuze aan hotelarrangementen in Arnhem. Verblijf in Postillion Hotel Arnhem. Dit hotel ligt nabij Arnhem. Vanuit het hotel bent u zo in het centrum van Arnhem of staat u midden in de natuur van Natuurpark de Hoge Veluwe! Of verblijf bij Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem, dit ligt op de Veluwe en is een ideale uitvalsbasis als u wilt wandelen, fietsen of wilt uitwijken naar de stad.


    

Genieten tijdens de Sneekweek
Geniet van Twentse gastvrijheid!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 02 december 2023
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.