Top 10 zomervakantie uitjes

blog Top 10 uitjes zomervakantie

Een moment voor jezelf. Iedereen heeft het zo nu en dan nodig. Terwijl ik dat denk wordt er gebeld. De vakantie staat voor de deur met weken om te vullen met leuke uitjes, dagen om te genieten, uren om plezier te maken. Kom binnen! Doen wat je leuk vindt, dat geeft voldoening, adviseert ‘mijn bezoek’. We beginnen met een verfrissende kleurrijke cocktail, want dat past bij een zwoele zomeravond. We klinken: op een fijne zomervakantie!

Leuke uitjes zijn er meer dan genoeg, volop mogelijkheden om te genieten en uren plezier te maken. Een top tien in willekeurige volgorde brengt ons in alle windstreken van Nederland. Bijvoorbeeld naar de Zaanse Schans.

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is Nederland op z’n mooist met twaalf molens op de Schans zelf en vier in de directe omgeving. Gewone molens, maar ook hele bijzondere. Uniek in de wereld is er bijvoorbeeld molen De Kat, de enige nog werkende verfmolen, die er bestaat. De buurt in de Zaanstreek behoort tot de mooiste dorpen van Nederland en is met haar historische houten bebouwing feitelijk een openluchtmuseum. Je proeft er op allerlei manieren de sfeer van de negentiende eeuw. Een bezoek aan het dorp in Noord-Holland is vooral een groot kleurrijk kijkspektakel, maar daarnaast zijn er ook volop mogelijkheden om dingen te ondernemen, te doen.

Mooi Utrecht

Een plaats waar iedereen aan zijn trekken kan komen is Utrecht Stad en provincie bieden onnoemelijk veel vormen van ontspanning en vermaak. Bijvoorbeeld het Nationaal Park de Utrechtse heuvelrug. Een paradijselijke plek met een gevarieerd landschap, waar je allerlei soorten planten en dieren kunt vinden. Een gebied van bossen, buitenplaatsen en ‘bergen’. Verschillende fiets- en wandelroutes leiden de bezoeker langs de allermooiste plekjes in het park. In de provincie vind je onder andere ook het oudste stedelijke museum van Nederland, het Centraal Museum, in Rhenen het meer dan bezienswaardige Ouwehands Dierenpark met het prachtige Berenbos. In stad Utrecht is de Domtoren een trekpleister van formaat.

Wildlands Adventure Zoo

Een andere topattractie vind je in de provincie Drenthe; Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Woorden schieten tekort wat je hier allemaal ziet en kunt doen. Een geweldige ervaring deze attractie in dé fietsprovincie van Nederland, waar Monumentendorp Orvelte ook een bezoek meer dan waard is en niet te vergeten Herinneringskamp Westerbork. Het laat allemaal onvergetelijke indrukken achter.


Ecomare

Een topuitje is bijvoorbeeld ook De Slufter, onderdeel van het Nationaal Park Duinen van het prachtige waddeneiland Texel, dat natuurmuseum Ecomare als bezoekerscentrum heeft. In het museum wordt de grote natuurwaarde van het Waddeneiland nog eens inzichtelijk gemaakt. Het Nationaal Park kent onder andere geweldige wandelroutes en mooie fietspaden, die je langs de mooiste plekjes op het eiland voeren.

De Deltawerken

In de top tien van leukste zomeruitjes mag zeker een bezoek aan de Deltawerken , het verdedigingssysteem tegen hoogwater van de zee in Zeeland, niet ontbreken. Met name de Oosterscheldekering en de Maeslantkering is door de American Society of Civil Engineers tot een van de zeven moderne wereldwonderen verklaard. Wondermooi is het Deltapark Neeltje Jans, het leukste waterpark in Nederland. Het Deltapark ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld, waar je onder meer de impact van de watersnoodramp in 1953 kunt ervaren in de zogenaamde Delta Experience.

De Euromast

Echt leuk is ook een bezoek aan de Euromast in Rotterdam, omzoomd door een prachtig park. Heel verrassend wat je bij de Euromast allemaal aantreft, kunt leren en ondernemen. De Euromast is met 185 meter de hoogste toren van Nederland. Het beklimmen is een uitdaging, maar eenmaal gedaan, dan heb je ook wat. Wat een uitzicht. Adembenemend. Daarbij een enorme veelzijdigheid qua activiteitenaanbod, zoals abseilen. Het doen is leuken, maar het kijken ernaar geeft ook al een geweldige adrenaline stoot. Een uitje om niet snel te vergeten.

Naturalis

Boeiend, spannend en opwindend is het onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden. Er zijn veel opgezette dieren te zien, maar ook tal van levende planten en dieren. Het is zeker een ‘must see attractie ‘voor wie geïnteresseerd is in Dinosaurussen. Je kunt zomaar oog in oog met een Dino komen te staan tijdens een ritje met de T Rexpress! Een hele bijzondere ervaring.

Drielanden Punt

Een heel leuk zomeruitje is ook het Drielanden Punt in Limburg. Een attractie in een romantisch stukje Nederland. Op het Nederlandse deel van de Vaalserberg vinden we het Labyrint Drielandenpunt. Een doolhof naar het middelpunt van de berg, dat omgeven wordt door mooie wandelpaden en hoge hagen. Een uitkijktoren biedt een ongeëvenaard mooi uitzicht op de adembenemende omgeving. Een omgeving met onder andere prachtige bezienswaardige torens en kastelen. 's Avonds feeëriek verlicht. Het echte leven verbeeldt in een sprookjesachtig plaatje. De werkelijkheid is er mooier dan 's mens wildste fantasieën.

Amsterdam, Amsterdam

Wil je een buitengewoon sprankelend, bruisend uitje beleven, dan is Amsterdam een aanrader. De uitgaansmogelijkheden zijn er oneindig en allemaal even interessant en boeiend, van dierentuin Artis , Luchtvaartcentrum Schiphol en het Anne Frank Huis tot het Rijks- , Stedelijk- of Van Gogh Museum. De hoofdstad van Nederland biedt alles voor jong en oud.

Bataviastad

Wat ook heel leuk is, is Bataviastad aan de kust van het Markermeer in Lelystad. Er is onder meer het oorlogsschip De Zeven Provinciën uit de Gouden Eeuw te bezichtigen. Ook het VOC-schip de Batavia kan op de werf bekeken worden. Daarnaast kan er meegedaan worden aan allerlei activiteiten, zoals knopen leggen en springtouwslaan.

De lijst met geweldige zomeruitjes kan eindeloos uitgebreid worden. In elke windstreek van Nederland zijn er mogelijkheden tot topvermaak voor alle leeftijden en van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Wie tussendoor even de benen wil strekken, kan kiezen uit een scala aan comfortabele verblijfslocaties. Kijk voor het aanbod hotelarrangementen maar eens op Goedverblijf.nl. De zomer was zelden mooier dan nu!

Bezoek de Loonse en Drunense Duinen
Een dag vol belevenissen bij de Friese meren