Pasen draagt de zomer aan zijn gat

Pasen draagt de zomer aan zijn gat

‘Pasen vroeg of laat, hij draagt de zomer aan zijn gat’, heb ik ooit eens iemand horen zeggen. Ik kan me er wel in vinden, want ik heb de indruk dat het over het algemeen mooi weer is tijdens de Paasdagen. In elk geval heeft bijna iedereen met Pasen een zonnig humeur vanwege het extra lange weekend. Een heerlijk vooruitzicht en een uitgelezen moment om eens lekker te ontspannen of bij te tanken. Je kunt dat natuurlijk thuis doen, maar er ook lekker op uittrekken. Even in een andere omgeving, een andere sfeer proeven. Alle tijd om de ontluikende natuur te ontdekken of anderszins te genieten van attracties of de vele activiteiten, die er met name rond Pasen op touw worden gezet.

Feest van de lente

Pasen is een leuk, gezellig en vooral lekker feest omgeven met allerlei tradities. Over de precieze oorsprong van Pasen lopen de meningen uiteen. Vast staat dat christenen Pasen vanuit hun geloof vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood op de derde dag na zijn kruisiging. In het algemeen wordt Pasen gezien als een feest van de lente. Zo’n feest is in veel culturen en religies vaak ook ter ere van een godin van het leven en de vruchtbaarheid. De traditie van het eieren eten met Pasen zou daar ook alles mee te maken hebben.

Een ei hoort erbij

Wat dat laatste betreft mag het wat mij betreft elke dag Pasen zijn. Een ei hoort erbij, zou ik in dit verband willen zeggen. Ik hou van een ei en eet er graag meer dan een. Uiteraard niet te vaak doen, maar met Pasen vind ik dat geoorloofd. Ik herinner mij van vroeger uit in dit verband rijkelijk gedekte tafels met allerlei soorten eieren; gebakken, gekookt, gepocheerd. De ene nog lekkerder dan de ander. Eenmaal verzadigd werden de overgebleven eieren verzameld om ze te beschilderen en ze daarna te verstoppen. En waren ze gevonden, dan werden er spelletjes mee gespeeld in de vorm van eieren vangen of gooien. Iedereen deed zijn uiterste best, want de hoofdprijs was een grote Paashaas van chocola. Een typerende traktatie voor Pasen. En eenmaal uitgespeeld? Dan gingen we op pad, want Pasen is op een of andere manier toch synoniem voor uitgaan. Het voorjaar lokt als het ware. Welhaast onweerstaanbaar.

 

Pak eens feestelijk uit

En rondom Pasen kun je een heleboel leuke dingen doen. De Paasdagen zijn bij uitstek geschikt om eens feestelijk uit te pakken en dat doen organisaties in het hele land dan ook volop. Zij zorgen ervoor dat iedereen kan genieten van Paasmarkten, lentefeesten of een Paasfestival. Gewoon op uw paasbest aanschuiven bij een Paasbuffet in een lekker restaurant? Ook dat is mogelijk.
Natuurlijk kun je met al die leuke dingen wachten tot Pasen en Pinksteren op een dag vallen, maar ik vrees dat het er dan niet van komt.

Bekijk de hotelarrangementen op Goedverblijf.nl. Gun het jezelf en doe het nu. Alvast een goed verblijf gewenst en vrolijk Pasen!

 

Bezoek de Kaasmarkten!
Nederland viert Koningsdag majestueus

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 20 juni 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.