Orchideeënhoeve is genieten in het kwadraat

Orchideeënhoeve is genieten in het kwadraat

Ervaar verre werelddelen heel dichtbij!. Dat is de slogan van de Orchideeënhoeve. Wie de dierentuin met tropische tuinen in Luttelgeest bezoekt ervaart dat dat niet zomaar uit de lucht is gegrepen.

Een wondere wereld

Flora en fauna, die je in Nederland normaliter niet ziet, valt bij de Orchideeënhoeve volop te bewonderen. Het is een wondere wereld van de mooiste en meest bijzondere planten en dieren op deze aardbol in de grootste tropische tuinen van Europa, wat de Orchideeënhoeve is.

Het volledig overdekte complex is van een uitzonderlijke schoonheid. Zelden zag je zo'n mooi pallet aan kleuren bijeen, zoveel verschillende soorten vlinders, schildpadden, aapjes, vissen en wat al niet meer. Het is genieten in het kwadraat.

En naast talrijke dieren volop bloemen. Voornamelijk orchideeën. Wie de bloemenhoroscoop erop naslaat ontdekt dat een orchidee staat voor liefde, charme, aanhankelijkheid, schoonheid, luxe, wijsheid en begrip.

Kwalificaties die allemaal in meer of mindere mate van toepassing zijn op de Orchideeënhoeve. Een park waar je als liefhebber van planten en dieren niet omheen kunt.

Een cadeautje

Een bezoek aan het park voelt als een prachtig verpakt cadeautje. Je raakt opgewonden bij het uitpakken, je hart gaat sneller kloppen van de gedachte wat het kan zijn en het geeft je een ongekend geluksgevoel als blijkt dat het is wat je altijd al graag had willen hebben.

Avontuurlijk

Naast een cadeautje is een bezoek aan de Orchideeënhoeve ook leerzaam en avontuurlijk. Wandelend over de verschillende paden is het aldoor een verrassing wat je onderweg tegenkomt.

De tuinen met mooi ingerichte kassen, zijn prachtig. Vooral ook voor kinderen. Met name voor hen zijn er verschillende uitdagende activiteiten te doen in bijvoorbeeld het Amazone Regenwoud. Ook vinden zij volop vermaak in de prachtige speeltuin.

Voor iedereen is het een grote beleving om via de avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen duizenden soorten orchideeën, tropische vogels, ondeugende aapjes, mysterieuze reptielen en kleurrijke lori's te ontdekken.

Zwevende bloementuin

Je komt al gauw ogen en oren tekort in de Orchideeënhoeve. Dat geldt in factor tien voor de nieuwe, 'zwevende' bloementuin. Een unicum in Europa.

De bloemenattractie neemt de bezoeker mee naar een sprookjesachtige bloemenwereld waar meer dan tweeduizend zomerse bloeiers een oneindige wolk boven het hoofd vormen.

Spiegelwanden maken de bloemenparade oneindig en idyllische prieeltjes nodigen je uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon te bewonderen.

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Het doet mij denken aan dat bijzondere lied van Ramses Shaffy: Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Het kan allemaal in de Orchideeënhoeve. zingen van plezier, vechten tegen de tranen- of huilen - van geluk, bidden uit dankbaarheid dat je dit mee mag maken, lachen om de capriolen van ondeugende aapjes, werken in de vorm van het voederen van de vissen of kleurrijke lori's en bewonderen. Vooral bewonderen. Daar leent de Orchideeënhoeve zich bij uitstek voor.

Lentekriebels

Het voorjaar is inmiddels aangebroken. Lentekriebels maken hun opwachting. Ze worden bij de Orchideeënhoeve in het bijzonder gevoeld. Een heerlijk gevoel dat je iedereen gunt van alle leeftijden. Net als een verblijf in een mooie hotelaccommodatie in de buurt. Het zijn er heel veel. Kijk voor het aanbod hotelarrangementen maar eens op Goedverblijf.nl

Locatie (Map)

In Zwolle zit je goed
Drents Museum is spannende belevenis voor het hele...