Ontdek de stad Utrecht

Ontdek de stad Utrecht

Centraal gelegen in Nederland vindt u de stad Utrecht die het bezoeken waard is. De stad kenmerkt zich door een uitstekende bereikbaarheid en een groot cultureel aanbod. De stad telt namelijk 1.401 rijksmonumenten, hiermee komt Utrecht op de derde plaats.

De stad voor cultuurliefhebbers

Voor cultuurliefhebbers is Utrecht een heerlijk uitstapjedoor de vele monumenten en musea. Er zijn meerdere musea met toonaangevende tentoonstellingen te bewonderen in Utrecht. Daarnaast zijn er vele kerken te vinden in de stad waarvan sommige bijna duizend jaar oud zijn. Ontdek de Oudegracht en geniet van de unieke winkeltjes en de oude grachtenpanden. Loop langs de Nieuwegracht en ontdekt de monumentale grachtenpanden. Wat de Nieuwegracht anders maakt dan de Oudegracht is dat het minder toeristisch is omdat er bijna geen winkels zijn.

De Domtoren en de Domkerk

De 112 meter hoge Domtoren is het hoogste gebouw van Utrecht, naast deze imposante status is het ook de hoogste kerktoren van Nederland. De toren heeft verschillende functies bekleed in de loop der jaren. Natuurlijk diende het als klokkentoren, daarnaast werd hij gebruikt als privékapel en woning van de bisschop en als uitkijkpost voor de torenwachter. Vanuit de toren heeft u een geweldig uitzicht over de hele stad, beklim de 465 traptreden en geniet van het uitzicht over de stad Utrecht en omgeving.

De bouw van de kerk is begonnen in het jaar 1254, in dit jaar werd de eerste steen gelegd. In de eeuwen die daarop volgde zijn er verschillende verbouwingen geweest aan de kerk. Tegenwoordig vinden er in de kerk zowel kerkelijke activiteiten als niet-kerkelijke evenementen plaats. Tevens kunt u dagelijks een rondleiding volgen door de Domkerk, in 2014 was er een recordaantal van 324.000 bezoekers in de Domkerk. Voor mensen die liefhebber zijn van cultuur en geschiedenis is de Domtoren en de Domkerk het bezoeken waard.

Winkelen in Utrecht

In de sfeervolle binnenstad kunt u heerlijk winkelen, van populaire warenhuizen tot kleine boetiekjes. De winkels in Utrecht zijn zeven dagen per week geopend, u hoeft dus geen rekening te houden met gesloten winkels op zondag. Bij slecht weer kunt u ook prima winkelen in het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland, Hoog Catharijne. Naast winkels kent Utrecht ook leuke marktjes waarbij u speciale streekproducten kan kopen.

Langer blijven in Utrecht

Wilt u een paar dagen overnachten in Utrecht en omgeving. Bekijk dan het aanbod van de hotels in Utrecht op Goedverblijf.nl. Verblijf bijvoorbeeld bij Postillion Hotel Utrecht Bunnik een ideaal uitgangspunt voor een uitstapje naar Utrecht of voor de Utrechtse Heuvelrug.

    

Bezoek Valkenburg aan de Geul!
Kom tot rust op Texel

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 02 december 2023
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.