fbpx

Onbegrensd genieten in De Harz

Onbegrensd genieten in De Harz

Iedereen kent Amerika als het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar wat te denken van de Harz, het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. Je kunt in de Harz in elk seizoen van het jaar ongelimiteerd genieten van een onnoemelijk breed palet aan mogelijkheden tot ontspanning, vermaak of uitgaan. En dat voor mensen van alle leeftijden. Jong en oud zijn in de Harz aan het juiste adres! Je vindt er tal van oogstrelende stuwmeren, druipgrotten, hele bijzondere architectonische hoogstandjes en meer. Een lustoord in alle opzichten.


Fascinerend
Schilderachtig is er het landschap met talrijke fascinerende historische burchten en kastelen. Inspirerend haar roemruchte geschiedenis, waarvan alles over te vinden is in tientallen musea in de verschillende pittoreske dorpjes en steden rondom het berggebied.

Heerlijk wandelgebied
Daarbij is de Harz boven alles een prachtig wandel-, maar ook langlaufgebied. Je kunt er  de paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas, met stralend oog en blijde zin.' Om met de woorden van een bekend kinderliedje te spreken!

Toppunt van genieten
Het is niet de bedoeling wie dan ook 'gouden bergen' te beloven, maar de Harz draagt die belofte overdrachtelijk gesproken wel in zich. Je kunt er tot grote hoogte klimmen en hoeft er niet diep te graven om het toppunt van genieten te bereiken en grote schatten te vinden.

Blocksberg
Een van die schatten is De Brocken. Met een hoogte van 1142 meter is zij de hoogste berg in De Harz. De Brocken wordt ook wel Blocksberg genoemd en is met vele legenden omgeven.  Je kunt daar alles over horen en beleven in het Brockenhaus met ongekend veel mogelijkheden tot educatie en vermaak. Een waar paradijs voor alle leeftijden!

Fijn in de trein
Onder een ware belevenis in De Harz mag ook een tochtje per smalspoortrein genoemd worden. De stoomtreinen van de Harzer Schmalspurbahnen onderhouden een intensieve treindienst met oude locomotieven tussen verschillende plaatsen in het Harzgebergte, zoals Wernigerode, Nordhausen en Quedlinburg. Daarnaast kent de lijn een bijzondere bergrit naar de Brocken met de Brockenbahn.

Toverachtig
Feeëriek is het eerste woord wat in mij opkomt bij de aanblik van de tientallen prachtige burchten bij onze Oosterburen, zoals kasteel Wernigerode of het kasteel van Stolberg.  Stuk voor stuk bezienswaardigheden, waarvan er ontelbaar vele te bezichtigen zijn in De Harz. Je komt er zonder overdrijven ogen en oren tekort!

Klasse apart
Indrukwekkend en een klasse apart zijn naast de al genoemde vele historische bouwwerken, de prachtige flora en fauna in het Duitse gebergte. Van uitzonderlijke kwaliteit  is onder meer ook de Brockengarten.

Alpine tuin
Deze botanische alpine tuin toont ruim 1800 kleurrijke soorten planten uit hooggebergten uit alle delen van de wereld. Een bezoek aan de tuin mag met recht een wereldse ervaring genoemd worden.

De Harz is in alle opzichten een bloemlezing waard. Een boeiend stukje Duitsland, waarvoor woorden feitelijk tekort schieten. Erover spreken uit eigen ervaring is beter!

Gute Nacht
Laat u betoveren in de Harz, zou ik zeggen. Behoudens een goed humeur hoeft u niets mee te nemen, want in het gebied vindt u alles wat een mens zich maar kan wensen tot heerlijke slaapplaatsen aan toe. Kijk voor het aanbod van hotels in de Harz maar eens op Goedverblijf.nl.

    

 

Culinair genieten tijdens wildseizoen
Deventer is een heerlijke stad

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 27 januari 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Contact

Vragen of telefonisch reserveren?
We staan klaar om uw vragen te beantwoorden!

Telefoon: +31 (0)85 489 90 19
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Online chat: start de chat

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.30 uur.