fbpx

Maak kennis met de Markthal in Rotterdam!

Maak kennis met de Markthal in Rotterdam!

Maak kennis met de Markthal van Rotterdam. Dit markante gebouw met woon- en winkelruimte is een culinaire ontmoetingsplek met verse & eerlijke producten. U kunt hier winkelen onder het grootste kunstwerk van Nederland.

Een culinaire ontmoetingsplek met verse & eerlijke producten
In deze Foodwalhalla van Rotterdam vindt u verspreid over 16000 m² maar liefst 176 nationaliteiten. Er zijn 96 spectaculaire versunits met dagverse producten en 20 winkel- en horecagelegenheden. Naast de gangbare boodschappen kunt u hier terecht voor de niet alledaagse boodschapen. Niet voor niets  luidt de slogan van de Markthal: Eet eens over de grens! Indien u niet zelf de keuken in wilt dan kunt u terecht bij een van de 20 horecagelegenheden voor heerlijke internationale gerechten. Zo vindt u hier Nederlands beste tapasbar die bekend staat om het serveren van Authentieke Spaanse gerechten.  

Architectuur

Het gebouw waarin de Markthal is gevestigd is een ware bezienswaardigheid op zichzelf. Het plafond is geheel beschilderd met allerlei versproducten die u kunt verkrijgen bij de marktkramen. De oppervlakte van het kunstwerk van Arno Coenen bedraagt 11000 m², dit is gelijk aan de grootte van 2 voetbalvelden! Wilt u uitgebreide informatie over de Markthal? Maak dan gebruik van de rondleidingen die worden aangeboden. Hierdoor komt u alles te weten over de Markthal en kunt u een kijkje nemen achter de schermen.

Wereld van Smaak
Bij de Wereld van Smaak kunt u onder leiding van een chefkok een kookworkshop volgen. U start met het inkopen van de benodigde ingrediënten, uiteraard in de Markthal zelf. Bij de keuze van de producten krijgt u professionele uitleg over het herkennen van kwaliteit. Zodra u de ‘buit‘ -mede bepaald door het seizoen en het marktaanbod- binnen heeft gaat u aan de slag in de kookstudio. Na bereiding kunt u gezamenlijk met de andere 'koks' genieten van uw kookkunsten. Dit is tevens ook het moment om al uw ervaringen en tips te delen met de andere koks.

Openingstijden
Bij de Markthal kunt u vanaf maandag t/m donderdag en zaterdag 10.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 10.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 terecht voor heerlijke gerechten en verse producten. Voor actuele en afwijkende openingstijden kunt u kijken op de website van de Markthal zelf.

Verblijven
Kiest u voor een langer verblijf in de havenstad van Nederland? Bekijk dan ons aanbod bij de hotels in Rotterdam.

 

      


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: Ossip van Duivenbode

 

 

Makkum; dé toeristenplaats in westelijk Friesland
Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 27 januari 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Contact

Vragen of telefonisch reserveren?
We staan klaar om uw vragen te beantwoorden!

Telefoon: +31 (0)85 489 90 19
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Online chat: start de chat

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.30 uur.