Genieten van de Herfst

herfst Genieten van de Herfst

De beste raadgevingen slaat men in de wind, totdat het gaat stormen’ is een bekende uitspraak. Je kunt je er van alles bij voorstellen. Het eerste wat daarbij in mij opkomt is de herfst. Een van de vier jaargetijden, waarin de wind zo nu en dan hard blaast, maar ook de zon nog hartverwarmend kan zijn. Een jaargetijde, waarin geuren en kleuren de boventoon voeren.

De dagen worden langzaam korter, weldra gaat de wintertijd in, het ideale moment voor een korte vakantie. Een paar daagjes weg uit de vertrouwde omgeving. Het avontuur tegemoet in een andere omgeving, sfeer proeven van nieuwe gebieden, ontdekkingen doen op verborgen plaatsen om er op een later moment’ in geuren en kleuren’ over te kunnen vertellen.

Herfstkleed staat de natuur prachtig

Met name de natuur staat er nooit mooier bij dan in haar herfstkleed. Bomen en planten maken zich op voor de komende winter. Vallende bladeren zorgen voor een prachtige kleurrijke bodem in het bos. Overal kun je de meest kleurrijke paddenstoelen vinden, maar ook zaden en noten zijn er volop, waar allerlei soorten dieren naar op zoek zijn als wintervoorraad.

En trekvogels, die de vleugels uitslaan op weg naar overwinteringsgebieden. Geweldig om te zien. Fantastisch om mee te beleven. De paden op, de lanen in. Pak de fiets of neem de benenwagen. En vergeet de fotocamera niet. In de herfst kun je de mooiste plaatjes scoren. En hoe geweldig is het om de opnamen op een regenachtige dag terug te kijken met een glaasje wijn bij de open haard. Ja, het leven is goed. Ook en vooral in de herfst met hoogtijdagen als Halloween en de viering van Sint Maarten.  

Inspirerend jaargetijde

Alle jaargetijden hebben zo hun eigen charme, maar met name het najaar lonkt op alle fronten en biedt overal volop vermaak voor alle leeftijden. De herfstlandschappen zijn uitzonderlijk mooi en bieden met name voor kunstenaars als schrijvers en dichters een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ik ken ze, de meest prachtige schilderijen over bijvoorbeeld storm op zee en zing elk jaar uit volle borst met mijn kleinkinderen: Heb je ’t al geroken, de herfst komt eraan. Zoete appeltjes en peren. Dikke truien, warme kleuren. Naar buiten met je laarzen en je regenjas!

Een heerlijk kinderliedje met een volwassen advies. Ga er eens goed voor zitten, zou ik zeggen. Zoek een mooie verblijfslocatie en geniet van een paar daagjes weg in de herfst. Er is keuze genoeg. Kijk voor de mogelijkheden maar eens op hotelarrangementen van Goedverblijf.nl.

Leuke bezienswaardigheden in Den Bosch
Breng een bezoek aan Schiermonnikoog!