fbpx

Euromast biedt torenhoog plezier

Euromast biedt torenhoog plezier

Er is geen mooier vermaak dan leedvermaak wordt er wel eens gezegd. Klopt niet wat mij betreft en zeker niet wanneer ik denk aan de Euromast. Een unieke voorziening met optimaal vermaak voor jong en oud.

Wie de Euromast nog niet kent, zou ik aanraden om er eens op ontdekkingstocht te gaan. Heel verrassend wat je daar allemaal aantreft, kunt leren en kunt ondernemen. Daarbij is het bij de Euromast ook op en top genieten voor de smaakpapillen. In een gezellige brasserie worden in dit verband de lekkerste gerechten geserveerd. Ook heerlijk zijn koffie of een ander drankje met wat lekkers erbij in het ‘to go’ restaurant. En dat allemaal van hoogstaand niveau. Jong en oud worden bij de Euromast overigens in alle opzichten letterlijk tot grote hoogte gebracht. De Euromast biedt zogezegd torenhoog plezier en staat garant voor urenlang plezier voor iedereen. Niets heerlijkers bijvoorbeeld dan eens lekker uitwaaien op het platform van de mast. Blik op oneindig, verstand op nul en genieten maar. Een bezoek aan de toren is echt een groot avontuur Meer dan de moeite waard om aan te gaan. Met name voor wie durft, want een klein beetje lef is er wel nodig voor het ‘beklimmen’ van de Euromast!

De hoogste

De Euromast staat in Rotterdam en is met 185 meter de hoogste toren van Nederland, die open is voor publiek. Door haar vorm is de toren goed herkenbaar in de skyline van Rotterdam, die ongeëvenaard mooi is. Wat een uitzicht, adembenemend!

Vrijwel iedereen heeft wel eens van de Euromast gehoord, maar velen weten desondanks niet precies wat je er allemaal kunt doen. Ik kan u verzekeren dat je er niet binnen een paar uurtjes bent uitgekeken. De locatie biedt een enorme veelzijdigheid aan activiteiten. Mooie, leerzame, maar ook spannende activiteiten zoals tokkelen of abseilen. Met een hoogte van 100 meter is de Euromast de hoogste abseil van Europa. Niks voor mij persoonlijk moet ik bekennen, maar oh wat is het genieten om hierbij toe te kijken. Je hart gaat er sneller van kloppen. Werkelijk een ervaring op zich om mensen naar beneden te zien roetsjen.
De Euromast bestaat overigens al heel lang. De toren, destijds 107 meter hoog, werd in Het Park vlak bij de ingang van de Maastunnel geplaatst in 1960 ter gelegenheid van de Floriade. Het gebouw werd officieel geopend door prinses Beatrix. De Euromast is gebaseerd op de mast van een schip. Het is dan ook een enorme paal, met bovenin een soort kraaiennest. De naam Euromast werd gekozen om het internationale karakter van het gebouw te versterken. Bezoekers kunnen met de Euroscoop, een lift die rondom beglaasd is, vanaf het Euroscoopdek op 112 meter hoogte naar het hoogste punt op 180 meter. Terwijl je ronddraait in je stoeltje vertelt een voice-over de mooiste verhalen over de stad Rotterdam, die zich in al haar volheid aan je presenteert op een manier die je nog niet eerder zag.

Spacetoren

In de loop der jaren is de Euromast flink uitgebreid. Na de oorspronkelijke bouw, die eindigde in 1960, was het slechts 101 meter hoog. Omdat er steeds hogere gebouwen in de wereld geboren werden en de Euromast niet in het niet wilde vallen, is er later bovenop het kraaiennest nog een extra space toren gezet. Daar kan onder meer meegedaan worden aan de Speuromaster, een speurtocht op 100 meter hoogte. Met de Speuromaster ontdek je Rotterdam en de Euromast aan de hand van tien vragen.

Zoals al eerder gezegd is de Euromast de ideale manier om de skyline van Rotterdam te bekijken. Zeer de moeite waard met de Maas, de havens en onder meer de bekende Erasmusbrug, die hier overheen loopt met daarachter de gigantische stad Rotterdam. Nog meer bijzonder is het uitzicht bij avondlicht wanneer de stad helemaal verlicht is. Onuitsprekelijk mooi!

Het Park

Die kwalificatie geldt ook voor Het Park bij de Euromast. Het Park is rond 1850 ontworpen door de bekende Haarlemse landschapsarchitecten Zochers en kent prachtige waterpartijen, mooie overhangende wilgen en pittoreske doorkijkjes naar verschillende veldjes. Het park heeft een schitterende donkergroene heemtuin, een Franse stijltuin voor het Heerenhuys en velden met diepblauw bloeiende klokjes in het voorjaar. Veel bomen in het park zijn meer dan honderd jaar oud.

De monumentale plataan op het grasveld langs de Westzeedijk is de dikste boom van de stad met een omtrek van bijna 6 meter. De oude bomen bruisen van het leven met insecten onder de schors en vleermuizen in de kroon. Bosuilen broeden in de holtes en de bonte specht hoor je tegen het hout tikken. In het water leven zoetwater mosselen en de blauwe reiger jaagt er op vis. Er zijn diverse horecagelegenheden in Het Park of aan de rand ervan (richting de Maas). Maar de meeste bezoekers nemen zelf hun eten mee. Het park is een geliefde plek om te picknicken en te barbecueën.

Schoonoord

En dan is er nog Schoonoord, een historische tuin aan de rand van Het Park. Het is een schilderachtige tuin vol verrassingen. Er klateren fonteinen en rond een boerderijtje scharrelen sierkippen. Verder verbergt zich achter elke bocht een schilderachtig tafereel. Komt dat zien, zou ik zeggen. De Euromast met Het Park overtreft je stoutste verwachting. Daar ben ik van overtuigd. Het is een droomlocatie waar avontuur en inspanning moeiteloos wordt gecombineerd met ontspanning en vermaak.

Moe geworden van alle activiteiten en indrukken? Geen nood, rustplaatsen genoeg in de buurt. Kijk voor de mogelijkheden maar eens op hotelarrangementen op Goedverblijf.nl


Bij een bezoek aan de Bataviawerf vaart iedereen w...
De Oosterschelde biologeert en betovert
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 09 juli 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Contact

Vragen of telefonisch reserveren?
We staan klaar om uw vragen te beantwoorden!

Telefoon: +31 (0)85 489 90 19
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Online chat: start de chat

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.30 uur.