Ontdek de Noordzee bij Ecomare

Ontdek de Noordzee bij Ecomare

Bekroond door de ANWB met een bronzen medaille voor leukste uitje van Noord-Holland, is het natuurmuseum Ecomare gelegen Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Neem een kijkje in het zeehondenopvangcentrum, zeeaquarium en de vogelopvang.


Dieren uit de Noordzee

Het op Texel gelegen Ecomare is dagelijks geopend van 09.30 tot 17.00 uur, met uitzonderingen van verschillende feestdagen. Bij Ecomare zijn er dagelijks verschillende presentaties te volgen, neem een kijkje bij de bruinvissen of de zeehonden en kijk hoe de dieren gevoerd worden. Ecomare heeft ook aquaria met daarin dieren die in de Noordzee leven. Wilt u even tot rust komen dan kunt u heerlijk genieten van een kop koffie met een lekker stuk gebak in het restaurant. Naast een kop koffie kunt u ook genieten van een Skuumkoppe, dit is een Texels biertje. Willen de kinderen niet wachten tijdens de kop koffie? Vlak naast het restaurant ligt een speelwad, hier kunnen kinderen in klimmen en klauteren. U heeft vanuit het restaurant zich op het speelwad zodat u zich zorgen hoeft te maken. Op het speelwad is het tijdens het eb getij lekker droog maar wanneer het vloed word moet u snel op de blokken gaan staan of in de touwen klimmen, anders heeft u natte voeten.

Wandelgebied

Vanuit Ecomare kunt u ook een wandeling maken in het duinpark. Hier lopen twee paden, een korte en een lange. Bij de korte route komt u langs verschillende speeltoestellen, een leuke route om met de kinderen te lopen. Bij de lange route loopt u door het oude duingebied, een zeer mooie wandeling voor de hele familie, geniet van de mooie stranden en duinen die Texel heeft. 

Hotelarrangement bij Goedverblijf.nl

Wilt u graag een hotelovernachting aan uw bezoek aan Ecomare plakken? Verblijf dan bij Hotel Greenside in De Koog met een ongekende eilandsfeer. Dit hotel ligt perfect gelegen voor een dagje Ecomare. Of verblijf bij Hotel De Pelikaan Texel, het hotel bevindt zich aan de rand van een prachtig dennenbos en in het Nationaal Park Duinen.

    

Wellness arrangementen
Verblijf in veelzijdig Overijssel!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 06 februari 2023
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.