Duitsland is fabelachtig

Duitsland is fabelachtig

Een gezegde leert ons dat een goede buur beter is dan een verre vriend. Absoluut waar. Zeker als je richting onze Oosterburen kijkt. Duitsland, een goede 'buur' met Berlijn als hoofdstad. Een wereldstad in het land met de grootste bevolking van alle landen in de Europese Unie, die meermaals is bezongen. Een land ook waar de op één na langste rivier van Europa, 'der schönen blaue Donau', ontspringt in het Zwarte Woud, het grootste middelgebergte én het grootste bosgebied in Duitsland. Je kunt er eindeloos genieten van prachtige natuur en schitterende fiets- of wandeltochten maken. Duitsland 'über alles'. Rijk aan historie, architectonische hoogstandjes, bijzondere  musea, kuuroorden. maar ook volop culturele voorzieningen.

 

Verliefd
Ik had zomaar in dat prachtige land kunnen wonen. Zomer 1970. De camping in Bad Boekelo straalt in de zomerzon en dan ineens is hij daar, 'der Leo'. Een mooie duitse 'knabe' met blozende appelwangetjes. Tot over mijn oren verliefd was ik, een bakvis nog. Stiekem dagdroomde ik van een leven over de grens. In werkelijkheid hield de vakantieliefde een tijdje aan, maar draaide de verkering op niets uit. 'Der Leo' verdween gaandeweg uit beeld.  Wat bleef is  de liefde voor Duitsland.

Luilekkerland
In Duitsland vind je alles. Al naar gelang de persoonlijke behoefte. Op basis van de overvloedige mogelijkheden om er lekker te eten en te drinken zou je het luilekkerland kunnen noemen. Ooit de originele duitse boterkoek geproefd? Alsof een engeltje...Nou ja, u kent het wel. Een ware sensatie.
Sensationeel is ook het bergachtige landschap in de Bondsrepubliek en de verschillende bijzondere bouwstijlen. Daarbij past de kwalificatie sprookjesachtig wat mij betreft heel goed.

Neuschwanstein
Fabelachtig is in dit verband Schloss Neuschwanstein. Volgens zeggen de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Duitsland. Het kasteel dat dateert uit 1869 en een toevluchtsoord was voor Lodewijk II, ligt in de buurt van Hohenschwangau, op circa twee uur rijden met de trein van München.

Walhalla
Dichter bij huis, althans voor mij, ligt de stad Oberhausen. Met ruim tweehonderd winkels en tientallen eetgelegenheden, bars en cafés Europa's grootste winkelcentrum. Een walhalla voor de liefhebber van shoppen en uitgaan.

Moviepark
Absoluut niet te missen is Movie Park nabij Bottrop. In het attractiepark draait alles om de filmwereld. Veel attracties en 'grote sterren' maken een bezoek aan dit park tot hemels genieten voor jong en oud.

Fabelachtig
De Bondsrepubliek is groot en groots in menig opzicht. Al met al een fabelachtig land voor stedeling en plattelander. Haar schoonheid en diversiteit zijn nauwelijks te bevatten als je het niet zelf gezien of beleefd hebt. 'Niet te filmen' om het maar eens populair te zeggen.

Lekker 'op één oor'
Wat duidelijk mag zijn is dat iedereen in veelzijdig Duitsland iets van zijn gading kan vinden. Nee wordt er niet 'verkocht'. En ja, u kunt er ook meer dan comfortabel 'op één oor' liggen. Kijk voor het aanbod in dit verband maar eens naar de hotels in Duitsland op goedverblijf.nl

Zonnig Zeeland is zalig!
Schoonheid van de Achterhoek is niet normaal

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 26 februari 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.