Bezoek de stad van ontdekkingen

Bezoek de stad van ontdekkingen

Bezoek de stad Leiden en ontdek de vele musea, monumenten en gezellige restaurantjes. Leiden wordt ook wel ‘de stad van ontdekkingen’ genoemd. De stad kent 2.800 monumenten, van kleine hofjes tot aan prachtige molens.

 

De historie van Leiden

Leiden was aan het einde van de vijftiende eeuw de grootste stad van het graafschap Holland. Dit kwam door de internationale lakenindustrie. Maar vanaf de zestiende tot de achttiende eeuw ging het een stuk minder goed met Leiden. Pas in de negentiende eeuw ging het weer beter, de industrie van Leiden ging weer leven. Er kwamen nieuwe industrieën en de welvaart ging weer omhoog. Dit is terug te vinden aan de grachten, er staan prachtige winkelpanden van de 19de en begin 20ste eeuw. Leiden is een sleutelstad en daar komt u achter wanneer u de stad bezoekt. Wanneer u in Leiden rondloopt ontdekt u overal sleutels. Dit komt ook terug in het stadswapen en de vlag van Leiden, hierop staat twee gekruiste sleutels.

De bezienswaardigheden van Leiden

De buitenste grachtengordel van Leiden is ongeveer 6,5 kilometer lang en is nog geheel intact. Van dit cultureel erfgoed wordt één groot park gemaakt, het Singelpark. Het wordt een park waar cultuur, natuur en historie te ontdekken is, ook kunt u er sporten. Het park wordt gefaseerd aangelegd, de aanleg is al in 2014 begonnen en zal rond 2017 klaar zijn.

Ontdek de oudste universiteit van Nederland. Het Academiegebouw, waaruit de Leidse universiteit is ontplooid. Aan de universiteit hebben aantal (voormalige) leden van het Nederlandse koninklijk huis gestudeerd. Koningin Wilhelmina en prinses Beatrix ontvingen er ook een eredoctoraat. Bezoek de bekendste gracht van Leiden, het Rapenburg. Voor liefhebbers van het koningshuis een leuk weetje tussen door: een aantal leden hebben tijdens hun studie aan deze gracht gewoond.

Bezoek het natuurmuseum Naturalis en komt alles te weten over de natuur. Er zijn verschillende collecties te zien met fossielen, (on)gewervelden, insecten, mineralen, gesteenten, edelstenen en u kan een enorm skelet van een dinosauriër bewonderen. Daarnaast zijn er ook een aantal opgezette dieren te zien.

Naast deze bezienswaardigheden heeft Leiden een groot aanbod van diverse musea en monumenten. Van prachtige kerken tot aan de bekende hofjes. Naast de bezienswaardigheden kunt u ook heerlijk winkelen in de stad Leiden. De stad heeft zo’n 650 winkels dus voor iedereen is er iets te vinden. Van grote winkelketens in het centrum tot aan de kleine boetiekjes in de kleine straatjes. U kunt tussen het winkelen door heerlijk uitrusten en genieten van een hapje en een drankje in een van de 300 horecagelegenheden. Dan kun u met een volle maag weer op pad.

Wandelen in Leiden

U kunt in Leiden heerlijk wandelen en fietsen. Een van de mooiste wandelroutes is de Leidse Loper, via deze route komt u langs de mooiste plekjes in Leiden. Tijdens de route komt u langs 24 historische bezienswaardigheden in de binnenstad. Dit is een prachtige manier om Leiden te ontdekken. Wandel langs de rand van de Leidse binnenstad. U komt langs parken, volksbuurten en de Singelpromenade. Deze promenade toont het gebied in de 18de en 19de eeuw. De wandeling geeft een unieke blik op de stad. Voor meer interessante wandelroutes kunt u terecht bij de VVV Leiden, hier kunt u verschillende wandelroutes verkrijgen.

Langer verblijven in Leiden

Wilt u langer verblijven in de stad Leiden. Bekijk dan het aanbod van hotels in Leiden op Goedverblijf.nl. Verblijf bij Hampshire Hotel – Fitland Leiden en ontdek de stad Leiden en geniet van de heerlijke wellness faciliteiten van het hotel. Of verblijf bij Best Western City Hotel Leiden het hotel is uniek ingericht en ligt op 10 minuten vanaf het centraal station.

Bezoek Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Genieten tijdens de Sneekweek

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 02 december 2023
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.