Kom aapjes kijken bij Apenheul!

Kom aapjes kijken bij Apenheul!


Neem een kijkje bij de apen in Apeldoorn. Er zijn in dit groene dierenpark bijna 300 apen te zien, waarvan de helft gewoon tussen de bezoekers los loopt. In Apenheul zijn er apen uit verschillende continenten te zien; onder andere uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië.

Apenheul heeft een andere kijk op de belevenis van de dierentuin. De dieren moeten vrij kunnen rond lopen en niet worden opgesloten in kooien. Daarom zijn de grote apen zoals de gorilla’s, bonobo’s en de orang-oetans geplaatst op ruime eilanden zodat ze vrij kunnen leven. Apenheul is verkozen tot het leukste uitje van Nederland door de ANWB. Door de interactie met de dieren en leuke activiteiten in het park, is het een leuk uitje voor de hele familie.

Nieuwe apen

Binnenkort kunt u ook een nieuwe soort vinden in Apenheul, de kroonmaki. Het park heeft al een vrouwtje, alleen bevind deze zich nog achter de schermen in afwachting van het mannetje. Wanneer het mannetje komt en er een koppel wordt gevormd zullen de apen los gaan lopen tussen de bezoekers van Apenheul. Naast de nieuwe apen zijn er ook verschillende baby apen geboren in de afgelopen maanden, onder andere bij de orang-oetans, ringstaartmaki’s, Javaanse langoeren, kapucijnapen en de Hanuman langoeren. Het park is in 2016 van 15 april tot en met 30 oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de zomermaanden van 16 juli tot en met 28 augustus is het park van 09.00 tot 18.00 uur geopend. Geniet in het park van de bijna 300 apen en kijk of u ze allemaal kunt spotten.

Hotelarrangement bij Goedverblijf.nl

Een paar dagen in de buurt van Apeldoorn overnachten? Bekijk dan bijvoorbeeld Fletcher Hotel-Restaurant Apeldoorn of één van de andere hotels in Apeldoorn voor een leuk weekendje weg.

      

Huisdieren welkom!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 02 december 2023
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.