Fries Scheepvaart Museum

Afstand (hemelsbreed) vanaf (Fietsvakantie De Friese 11 steden) : 21,82 Km

Plaats

Kleinzand 14, Sneek, 8601 BH, Friesland, Nederland

In Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek komt u alles te weten over de Friese scheepvaart van de 17e tot de 20e eeuw. Tevens wordt er een duidelijk beeld geschetst van de watersport uit de 19e en 20e eeuw en de woon- en leefcultuur van de kooplieden en schippers uit Sneek en de Friese Zuidwesthoek.

Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van de scheepvaart en laat je inspireren door eeuwenoude verhalen en avonturen. Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek is dé plek waar je het rijke maritieme erfgoed van Friesland kunt ontdekken en ervaren.

In dit unieke museum staat de rijke scheepvaartgeschiedenis van Friesland centraal. Van eeuwenoude zeilschepen tot moderne jachten, in het Fries Scheepvaart Museum kom je alles te weten over de ontwikkeling van de scheepvaart in deze regio. Bewonder de prachtige collectie van historische schepen, maquettes en schilderijen die je een beeld geven van de maritieme geschiedenis van Friesland.

Laat je meevoeren door de verhalen van de zeelieden en ontdekkingsreizigers die de wereld hebben verkend. Leer over de handel en scheepvaartroutes die Friesland met andere landen verbonden. Sta oog in oog met de indrukwekkende scheepsmotoren die voor de vooruitgang zorgden en bewonder de ambachtelijke scheepstuigage die nog steeds in gebruik is.

Het Fries Scheepvaart Museum is niet alleen een plek om te leren en te bewonderen, maar ook om te ervaren. Stap aan boord van een replica van een 17e-eeuws schip en voel hoe het was om als zeeman de woeste zeeën te trotseren. Navigeer door de interactieve tentoonstellingen en ontdek zelf de wereld van de scheepvaart. Bovendien zijn er regelmatig speciale activiteiten en evenementen die het museum tot leven brengen.

Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, een passie hebt voor schepen of gewoon geïnteresseerd bent in het maritieme erfgoed van Friesland, het Fries Scheepvaart Museum is een must-visit bestemming. Laat je inspireren door het verleden en ontdek hoe de scheepvaart de regio heeft gevormd. Stap aan boord en neem jouw eigen maritieme avontuur!


Hotels in de buurt

aanzicht stadslogement westersingel sneek
Stadslogement Westersingel
Friesland, Sneek
hotel aanbieding friesland sneek
Stadsherberg Sneek
Friesland, Sneek
Hotelaanbieding t schippershuis friesland voortkant
't Schippershuis
Friesland, Terherne
snooz hotels bolsward friesland
Snoozz Hotels Bolsward
Friesland, Bolsward