Overnachten bij een City Resort Hotel

city-resort-hotels Overnachten bij een City Resort Hotel

‘Als je niet uitkijkt blijf je je leven lang voorbereiden’. Het zijn deze woorden van schrijver Remco Campert, die me aanstaren vanaf een vel papier terwijl ik me aan het voorbereiden ben over een weblog over de vijf City Resort Hotels in Nederland. , waar je energie van krijgt. Heerlijk is dat, ontspannen door inspanning op een uitgebalanceerde manier onder het motto: niks moet, alles mag.

Helmond, Oss, Leiden, Mill en Sittard. Vijf Nederlandse plaatsen, die op het eerste oog weinig met elkaar gemeen hebben. Niet anders dan dat het allemaal prachtige steden met karakteristieke eigenschappen zijn . Verder kijkend is er echter wel een ding wat de steden nauw met elkaar verbindt. In elk van de vijf steden is namelijk een City Resort Hotel gevestigd. Geweldige verblijfslocaties waar je je helemaal op kunt laden, zowel fysiek als geestelijk. Sport, wellness en gezondheid worden er op een unieke manier samengebracht. De bijzondere ligging van de hotels maken het de gasten makkelijk om naast de faciliteiten, die de hotels te bieden hebben, ook de aantrekkelijke omgeving van de vestigingsplaatsen te ontdekken. 

Helmond

Neem Helmond. Er valt altijd wat te beleven in deze bloeiende Noord-Brabantse stad. Ze ligt midden in het groen en kent mooie architectuur. Je kunt er heerlijk winkelen, vindt er veel kunst op straat en geweldige terrasjes aan het water. Een absoluut must see object in de stad is het vierkante kasteel bij het centrum. Deze waterburcht is al in de veertiende eeuw gebouwd. Wil je alles weten over de Helmondse geschiedenis, dan is een bezoek aan het Jan Visser museum een aanrader.

City Resort Hotel Helmond

Oss

Dan Oss, tussen Nijmegen en Den Bosch. We kennen het misschien allemaal wel als de woonplaats van de SP politici Jan en Lilian Marijnissen. De stad kent echter nog zoveel meer en misschien wel belangrijker wetenswaardigheden. Het is een stad met een rijke historie en een belangrijk industrieel verleden. Ook zijn er veel mooie en aparte bouwwerken te zien, zoals ‘de sigaar van Oss’, zoals de watertoren ook wel genoemd wordt. De watertoren is ontworpen door architect J.H.J. Kording en gebouwd in 1935. De toren heeft een hoogte van bijna vijftig meter. Het gebouw is momenteel in gebruik als moskee.

City Resort Hotel Oss

Leiden

Kies je voor het City Resort Hotel in Leiden, dan bevind je je in een stad met koninklijke allure. Verschillende leden van de koninklijke familie hebben namelijk in Leiden gewoond. Een prachtige stad met een geweldig mooie, oude binnenstad, heerlijke grachten, heel veel monumentale bouwwerken en meer. Je raakt er niet uitgekeken. Persoonlijk kan ik enorm genieten van de historische haven of de Oude Sterrewacht in de tuinen van de Hortus botanicus, maar het is bijvoorbeeld ook heerlijk rondstruinen in de talrijke musea in de stad. Echt een stad om te ontdekken.

City Resort Hotel Leiden

Mill

Van een heel ander kaliber, maar tegelijk ook oh zo leuk is het dorp Mill, tussen Uden en Cuyck in Noord-Brabant met het middeleeuwse kasteel Aldendriel als een van een aantal bijzondere  bezienswaardigheden. De bekende acteur en regisseur Reinout Oerlemans is in Mill geboren en ook Carel Copier, de drummer van Doe Maar. Het City Resort Hotel in Mill? Doe maar,..laat u verrassen, zou ik in dit verband willen zeggen.

City Resort Hotel Mill

Sittard

Ook het City Resort Hotel in Sittard is overigens een goede keuze. Vanuit het hotel zo het Zuid-Limburgse heuvelland in. G E W E L D I G! Je vindt er de meest mooie kerken, kloosters en kapelletjes, maar bijvoorbeeld ook het Toon Hermans museum. Grandioos mooi allemaal. Een lust voor het oog en een weldaad voor de ziel. Net als de City Resort Hotels. Verwen uzelf door u daar eens lekker te laten verwennen. Bereid u voor op een fantastisch verblijf, maar kijk uit dat je niet, zoals Remco Campert ooit zei,  een leven lang aan het voorbereiden blijft. Gewoon doen is uiteindelijk beter!

City Resort Hotel Sittard

Breng een bezoek aan Schiermonnikoog!
Bezoek de Prinsenstad Delft!

Gerelateerde berichten