Op fietsvakantie door Twente & Salland!

fietsvakantie-door-Twente-en-Salland Op fietsvakantie door Twente & Salland!

We doen het over het algemeen veel. Vrijwel iedereen kan het. Het is superleuk en mega gezond. Dat is fietsen. Daarom hierbij een prachtig aanbod voor een onvergetelijke fietsvakantie in Twente & Salland. Een trektocht op de pedalen door deze geweldige landstreken met schitterende natuur en tal van bezienswaardigheden. U staat vast al te trappelen van ongeduld om eraan te beginnen. Begrijpelijk, want het is zeer de moeite waard.   

Supertrio

U kunt kiezen uit een 4- of 7-daagse fietsvakantie met overnachtingen in drie verschillende hotels; Hotel Wapen van Delden, Hotel de Zwaan in Raalte en Landhuishotel de Herikerberg in Markelo. Anders gezegd, een supertrio, de paradepaardjes onder de grote groep van mooie vakantieverblijven in de regio. Ideale vertrekpunten voor avontuurlijke tochten op uw stalen ros door adembenemend mooie natuur, met oogstrelende vergezichten en de meest charmante dorpjes. Over uw bagage hoeft u zich tijdens uw vakantie geen zorgen te maken. Die wordt van het ene naar het andere hotel gebracht. Tijdens uw fietstocht kunt u onderweg afstappen waar en wanneer u maar wilt. Elke dag begint met een vers en uitgebreid ontbijt. ’s Avonds kunt u aanschuiven voor een heerlijk 3-gangen-diner. Het is allemaal bij de prijs inbegrepen.   
De start van de route is in Delden. Bij onvoldoende beschikbaarheid zal er gezocht worden naar een ander startpunt.

Hotel Wapen van Delden

Dit moderne en sfeervolle 3-sterrenhotel ligt aan de rand van het historische stadje Delden met vele bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een gezellige bar, een binnenzwembad, een sauna, een zonnebank en vier bowlingbanen. Daarnaast kunt u gratis gebruikmaken van WiFi. De hotelkamers zijn standaard voorzien van een televisie, een kluisje, koffie/thee faciliteiten en een eigen badkamer. Ook beschikt het hotel over een oplaadpunt voor elektrische fietsen en een afsluitbare fietsenstalling.

Hotel de Zwaan  

Dit 3-sterrenhotel ligt in het centrum van Raalte, waar leuk leven voorop staat. Het hotel is voorzien van een verwarmd binnenzwembad, een Turks bad, een sfeervol restaurant en de gezellige bar de Gelagkamer met een grote open haard. De keuken bereidt regionale gerechten met producten uit de streek. In het gehele hotel kunt u gratis gebruikmaken van WiFi. Er is een een oplaadpunt voor elektrische fietsen en een afsluitbare fietsenstalling. De kamers van het hotel beschikken o.a. over koffie- en theefaciliteiten, een televisie en een eigen badkamer.

Landhuishotel de Herikerberg

Dit 4-sterrenhotel beschikt over 30 landelijke hotelkamers, die van alle gemakken zijn voorzien. De Herikerberg is bij uitstek een prachtig vertrekpunt voor een mooie tocht over de Sallandse Heuvelrug en beschikt over eigen fietsverhuur, een oplaadpunt voor elektrische fietsen en een afsluitbare fietsenstalling. In de Bistro wordt gewerkt met producten uit de streek. U kunt hier de gehele dag terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Gastvrij Twente

Twente staat hoog aangeschreven vanwege haar gastvrijheid. Op het gebied van kunst en cultuur is er veel te beleven in deze landstreek, van traditioneel tot de moderne tijd. Aan te raden is onder meer een bezoek aan het kunstdorp Diepenheim met haar 7 kastelenroute. In Delden is Museum No Hero zeer de moeite waard. Het museum toont beeldende kunst uit vijf werelddelen en vijf eeuwen kunstgeschiedenis. Ook prachtig is er Kasteel Twickel met haar kleurrijke en geurige (kruiden)tuinen. In Rijssen is het Rijssens Museum en het Internationaal Brandweermuseum een bezoek meer dan waard. Wilt u even iets anders dan de fiets? Stap dan in Enter, Hellendoorn of Rijssen op een zomp, een schip met een platte bodem. Vanaf het water een ware verrijking van uw blik op Twente.  

Natuurlijk Salland

Salland wordt alom geprezen vanwege haar mooie, rijke natuur. Daarnaast wordt de streek gekenmerkt door historische dorpen, mooie landgoederen met bijbehorende havezaten, landhuizen, kastelen en boerderijen. De grootste trekpleister is de prachtige Sallandse Heuvelrug met bos, heuvelachtige heidevelden en adembenemende vergezichten over de omgeving. De Sallandse heuvelrug behoort tot één van de grootste droge heidegebieden van Europa. Vele zeldzame diersoorten zoals de korhoen, de nachtzwaluw, de hazelworm en de zandhagedis hebben zich genesteld in dit gebied. Daarnaast vindt u er o.a. Schotse Hooglanders en het sterrenobservatorium de Palthetoren.

Programma 4-daags arrangement

Dag 1: U arriveert in het mooie Delden in de regio Twente en overnacht in het comfortabele Hotel Wapen van Delden waar op de eerste avond een heerlijk 3-gangen diner wordt geserveerd.
Dag 2: Na een goede nachtrust staat er een uitgebreid en vers ontbijt voor u klaar. Hierna pakt u de fiets om via een mooie route (50 kilometer) door onder andere de Sallandse Heuvelrug aan te komen in Hotel de Zwaan in Raalte. Ook hier geniet u van een 3-gangen diner.
Dag 3: Na het ontbijt staat de volgende fietstocht (50 kilometer) op u te wachten. U fietst terug naar de regio Twente en zult overnachten in Landhuishotel de Herikerberg. De chef-kok zal een heerlijk 3-gangen menu bereiden.
Dag 4: Na een vers ontbijt is het tijd voor de terugreis (40 kilometer). Geniet onderweg nog van het mooie Twente want voor u het weet, zit deze leuke fietsvakantie er op!

 • Welkomstdrankje
 • 1x overnachting inclusief ontbijt en 3-gangen diner bij Hotel Wapen van Delden
 • 1x overnachting inclusief ontbijt en 3-gangen diner bij Hotel de Zwaan
 • 1x overnachting inclusief ontbijt en 3-gangen diner bij Landhuishotel Herikerberg
 • Prachtige fietsroutes van hotel naar hotel
 • Bagagetransport naar het volgende hotel
 • Gratis WiFi en parkeren

Programma 7-daags arrangement


Dag 1: U arriveert in het mooie Delden in de regio Twente. U overnacht in het comfortabele Hotel Wapen van Delden waar op de eerste avond een heerlijk 3-gangen diner voor u klaarstaat.
Dag 2: Na de eerste nacht en een stevig ontbijt ontvangt u leuke fietsroutes om de omgeving van het hotel te ontdekken. U zult opnieuw genieten van een 3-gangen diner en overnachten in Hotel Wapen van Delden.
Dag 3: Na een goede nachtrust staat er weer een uitgebreid en vers ontbijt voor u klaar. Hierna pakt u de fiets om via een mooie route (50 kilometer) door onder andere de Sallandse Heuvelrug aan te komen in Hotel de Zwaan in Raalte. Ook hier zult u ‘s avonds genieten van een 3-gangen diner.
Dag 4: Vandaag kunt u na het ontbijt gaan genieten van het prachtige Salland. ‘s Avonds schuift u aan voor het 3-gangen diner en u overnacht opnieuw in Hotel de Zwaan.
Dag 5: Na het ontbijt staat de volgende fietstocht (50 kilometer) op u te wachten. U fietst terug naar de regio Twente en zult overnachten in Landhuishotel de Herikerberg. De chef-kok zal een heerlijk 3-gangen menu voor u klaarmaken.
Dag 6: Ontdek Twente! Na een mooie dag kunt u in het restaurant van Landhuishotel de Herikerberg dineren en vervolgens gaat u een goede nachtrust tegemoet.
Dag 7: Na een vers ontbijt is het tijd voor de terugreis (40 kilometer). Geniet onderweg nog van het mooie Twente want voor u het weet, zit deze leuke fietsvakantie er op!

 • Welkomstdrankje
 • 2x overnachting inclusief ontbijt en 3-gangen diner bij Hotel Wapen van Delden
 • 2x overnachting inclusief ontbijt en 3-gangen diner bij Hotel de Zwaan
 • 2x overnachting inclusief ontbijt en 3-gangen diner bij Landhuishotel Herikerberg
 • Prachtige fietsroutes van hotel naar hotel
 • Extra fietsroutes van de omgeving
 • Bagagetransport naar het volgende hotel
 • Gratis WiFi en parkeren

Wilt u graag genieten van een mooie fietsvakantie door Twente & Salland. Bekijk de beschikbare data op Goedverblijf.nl

Breng een bezoek aan Terschelling!
Weekendje weg naar De Ardennen

Gerelateerde berichten