Mooie fiets- en wandelroutes in Nederland!

fietsroutes-en-wandelen-in-nederlan_20190413-125248_1 Mooie fiets- en wandelroutes in Nederland!

Het is alweer een aantal jaren geleden dat cabaretier Brigitte Kaandorp een ode aan Nederland bracht. Hoe mooi ons land is, is vooral goed te zien tijdens wandel- en fietstochten. De ultieme manier om in je eigen tempo schitterende natuur te ontdekken, pittoreske plaatsen met bijzondere architectuur te bezoeken met onderweg een terrasje te pikken of heerlijk te picknicken langs de kant van de weg.

Een wandel- of fietsvakantie geeft een fantastisch gevoel van vrijheid. Onbevangen en tijdloos genieten van wat de natuur je brengt. Luisteren naar een concert van ‘Jan de wind’, begeleid door prachtig vogelgezang. Wie doet je wat? Pak de benenwagen of ga de pedalen op. Beleef die sensatie. Alleen of samen met een groep? Een wandel- of fietstocht is altijd gezellig! En de mogelijkheden voor een mooie wandeltocht zijn ontelbaar, het aantal prachtige fietsroutes ongekend. Elke provincie heeft de fietser of wandelaar veel te bieden. Neem de provincie Drenthe, de fietsprovincie van Nederland, waar ook wandelliefhebbers volop hun hart kunnen ophalen. Je vindt er een afwisselend landschap van bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Er ligt ruim tweeduizend kilometer aan fietspaden in de provincie en de ene route is nog mooier dan de andere.

Flintenroute

Een voorbeeld van ademloos genieten in dit verband is de Flintenroute. Je beleeft Drenthe daarbij vanaf grote hoogtes met een mogelijkheid om de uitkijktoren op de heuvel poolshoogte in Boswachterij Odoorn te beklimmen. Heerlijk om onderweg een stop te maken bij het Boomkroonpad en een wandeling op grote hoogte te maken tussen de boomtoppen. In Unesco Geopark De Hondsrug kun je op expeditie. En niet te vergeten indrukwekkende hunebedden, waar Drenthe zo beroemd om is. De meest indrukwekkende exemplaren kom je tegen op de Hondsrug Hunzevallei. Neem onderweg de tijd om kennis te nemen van de fascinerende historie over de hunebedden bij het Hunebedcentrum in Borger. De Flintenroute leidt u er langs. Het is slechts een voorbeeld van de vele bijzondere wandel- en fietstochten in de provincie Drenthe.

Waddenwandelen

Een ander voorbeeld is het noordelijke wandelnetwerk in Friesland. Deze bestaat het langst en maakt onderdeel uit van het wandelnetwerk Waddenwandelen, dat 1200 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes kent. Deze routes strekken zich uit over de provincies Groningen, Friesland en Noord-Holland. Ook de Waddeneilanden zijn in dit wandelnetwerk opgenomen. Lekker struinen langs het strand, op ontdekkingstocht door de duinen. Zon op je bol, wind door je haren. Heerlijk zo’n tocht, die werkt als een natuurlijke vitaminestoot. Zinnenprikkelend en energie verschaffend.

Gezond

Fietsen of wandelen is gezellig, maar ook heel gezond voor lichaam en geest. Onderzoek heeft aangetoond dat met name laagintensief, alledaags bewegen, waartoe wandelen en fietsen behoort, een positief effect heeft op ons lichaam. Je krijgt meer zuurstof binnen en dat geeft een fit gevoel. Daarnaast verzet je tijdens het bewegen je gedachten en dat geeft een opgeruimd gevoel. Afgezien van de gezondheidsaspecten is fietsen of wandelen voornamelijk gewoon leuk en vaak verrassend, want de routes brengen je veelal op plekken, die anders verborgen blijven of aan het zicht van andere verkeersdeelnemers onttrokken zijn. Brigitte Kaandorp zingt erover in ‘Nederland is mooi’. Ik zou zingen wat mijn moeder mij vroeger geleerd heeft: Kom mee naar buiten allemaal, dan zoeken wij de wielewaal. Dan horen wij die muzikant, dan is zomer weer in ’t land. Fiets ‘m d’r in, die wandel- of fietsvakantie in uw vrijetijdsagenda! Wij wensen u, ongeacht waar u gaat of staat ,alvast een goed verblijf. Kijk voor het ruime aanbod aan mooie wandel- of fietsvakanties maar eens op Goedverblijf.nl.

Groningen heeft mooie bezienswaardigheden!
Heerlijk ontspannen op de Wellnessboot in Mill!

Gerelateerde berichten