Leuke uitstapjes in Venlo en omgeving!

Leuke uitstapjes in Venlo en omgeving

Goede wijn behoeft geen krans. Voor iedereen die Venlo kent is daarmee alles gezegd. Voor wie er nog niet eerder was hierbij een kleine opsomming van de onnoemelijk vele en gevarieerde hotspots in de stad en haar omgeving. Zeer de moeite waard om te komen bekijken. De Noord-Limburgse gemeente is in alle opzichten formidabel en herbergt heel veel recreatieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in de vorm van onder andere mooie kunstwerken, prachtige kerken en verschillende attractieparken. Hou je van avontuur of ben je meer voor rust, in- en rondom Venlo kan iedereen van alle leeftijden aan zijn trekken komen.


Venlo is de grootste gemeente in Noord-Limburg en heeft onder andere de titel Groenste Stad van Europa op zak. Zij dankt dit aan de vele mooie (stads)parken, maar ook aan verschillende omringende natuurgebieden, zoals de Jammerdaalse Heide, het Zwart Water en de Grote Heide.

Jammerdaalse Heide

De Jammerdaalse Heide is bijvoorbeeld een schitterend natuurgebied ten zuidoosten van Venlo. Oorspronkelijk was dit gebied zanderig en heuvelachtig terrein. Door de ontginning zijn er prachtige plassen ontstaan, die het gebied extra cachèt geven. In het gebied liggen zeven prehistorische grafheuvels. Ook zijn er nog de restanten te vinden van een landweer, die Venlo in vroeger tijden tegen vijandige invloeden van buiten moest beschermen.

Limburgs Museum

Venlo kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot in de Oudheid. In onder andere het cultuurhistorisch Limburgs Museum in het Julianapark is daar van alles over te zien en te horen. Een bezoek aan dit museum is een bijzonder spannende en interactieve ontdekkingstocht door de tijd. Tijd, die je in Venlo al gauw tekort komt als je alle bezienswaardigheden wilt zien en de vele mogelijkheden tot vermaak wilt beleven. Maak in dit verband bijvoorbeeld eens een boottochtje of een stadswandeling onder leiding van een stadsgids. U zult versteld staan van de prachtige panden in de historische binnenstad en de verhalen, die daarachter schuil gaan. Een echte aanrader.

Kasteeltuinen van Arcen

Aanbevelenswaardig is ook het volgen van de kasteeltuinenroute, die je via natuurgebieden onder andere naar de Kasteeltuinen van Arcen voert. Een van de grote publiekstrekkers in de buurt. Een werkelijk verrukkelijke bezienswaardigheid, waar jong en oud zich de ogen uitkijken in bijvoorbeeld de rododendrontuin, de verschillende rozentuinen of in de landschaps- en beeldentuin met waterpartijen en kunstobjecten. Ga het allemaal zien en constateer dat er geen woord van gelogen is dat dit een meer dan bijzondere belevenis is. Het is een en al weldadigheid, een warm bad, zoals de stad Venlo zelf ook aanvoelt. De stad waar de bekende politicus Geert Wilders thuis is en iedereen van buitenaf zich vrijwel meteen thuis voelt vanwege het open en vriendelijke karakter wat de Limburger eigen is.

Geniet van de gastvrijheid van de inwoners, de prachtige natuur in en rondom de stad, de bijzondere architectuur en vergeet vooral ook niet de specialiteit van de stad te proeven in de vorm van het friet-ei, want dat hoort er met name in Venlo bij, de stad waar genieten zogezegd een eitje is.

U kunt er een dagtrip van maken, maar ook een meerdaags verblijf. Comfortabele overnachtingsmogelijkheden zijn er genoeg. Kijk daarvoor maar eens op hotelarrangementen in Venlo op goedverblijf.nl

Ontdek het Rijksmuseum in Amsterdam!
Mooie natuurgebieden in Nederland!