Leuke uitjes tijdens de winter

blog-winter Leuke uitjes tijdens de winter

‘Winter in Amerika is cold’. Terwijl ik naar de met sneeuw bedekte daken en wegen buiten kijk ‘zingt’ René Froger in mijn oor. Winter is het echter niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland en op tal van andere plaatsen in de wereld. Feesten als Sinterklaas, kerst en oud & nieuw houden de winter gezellig, liefdevol en levendig. Aantrekkelijk in het jaargetijde zijn met name sneeuw en ijs. Niet zonder reden wordt wel eens gezegd dat Koning Winter zorgt voor vorstelijk genieten!

Warme gevoelens

Winter is synoniem voor koud, maar het jaargetijde wekt daarbij toch vooral ook warme gevoelens op. Boerenkool met rookworst? Ik vind het niet te versmaden. En wat is er lekkerder dan een heerlijke kop warme erwtensoep met worst of roggebrood, terwijl de sneeuwvlokken om je heen dwarrelen? Hoe magisch voelt het om op de lange latten een berghelling af te suizen, sleetje te rijden, de ijzers onder te binden en ‘de wijde wereld’ in te trekken op schaatsen?

Gewoon wandelen op stevige schoenen kan ook. Maak eens een mooie boswandeling en laat u betoveren door het landschap als het gesneeuwd heeft. Verkenning van de witte wereld op welke manier dan ook. Het is allemaal in een woord: Winterpret. Een uitdaging, een heerlijke sport om in dit jaargetijde de elementen te trotseren. Winter is feitelijk een kwestie van warme wanten aan, dikke sjaal om, muts op en gaan. Een sneeuwpop maken of voetsporen trekken in het landschap, dat als een warme deken wordt bedekt door sneeuw, genieten van ijspegels, die als kristallen flonkeren aan hekken, lantaarnpalen en andere omheiningen.

Een sneeuwballen gevecht leveren met wie je maar op stap gaat. Genieten hoeft niet ingewikkeld te zijn en is met name in de winter zo gepiept.
Anders gezegd: Er is weinig nodig voor veel plezier in de winter.

Op Wintersport

Duizenden, misschien wel miljoenen mensen weten dat en genieten er elk jaar opnieuw met volle teugen van. Zij boeken jaarlijks een wintersportvakantie naar wintersportgebieden bij uitstek zoals Tirol of Winterberg. Skiën, langlaufen, rodelen. Qua mogelijkheden van vermaak in de winter is dat nog maar het topje van de ijsberg, zou je kunnen zeggen.
Heel groot vermaak zijn voor velen ook de après ski-party’s na urenlang ‘banjeren’ in de buitenlucht. In een blokhut bij knapperend haardvuur nippend aan warme glühwein of met een hartverwarmende schnaps luidkeels meezingen met ‘Anton aus Tirol’. Inhaken en het glas heffen ‘zum wohl’! Het levert allemaal warme herinneringen op.

En ja, natuurlijk is het niet allemaal koek en ei in de winter. Er is ook een keerzijde. Met name voor het verkeer kunnen de weersomstandigheden in de winter allemaal zeer hinderlijk zijn. Daarom is het van essentieel belang om vooral in de winter goed voorbereid op stap te gaan. Zorg voor winterbanden als je met de auto op reis gaat, neem sneeuwkettingen mee en zo meer. Als dat allemaal goed geregeld is, is de weg vrij voor een onbezorgde wintervakantie. Waar naartoe? De keuze is reuze! Kijk voor de mogelijkheden maar eens op hotelarrangementen op Goedverblijf.nl.

Overnachten in een oude gevangenis!
Breng een bezoek aan Apeldoorn waar het onvermoeib...

Gerelateerde berichten