Kerstmarkten in Nederland en Duitsland

kerstmarkten Kerstmarkten in Nederland en Duitsland

Je hebt ze in alle maten, van piepklein tot reusachtig groot met een grote gemene deler. Ze zijn allemaal super gezellig met een hoofdletter G. Kerstmarkten! Op en top plezier, vermaak en entertainment waar je nooit te jong of te oud voor bent.

Met de feestmaand december in aantocht zie ik het al helemaal voor me. Heerlijk knisperende vuurkorven, schitterende lichtjes, geurende groene bomen, kleurrijke slingers en ballen, de geur van versgebakken appeltaart, oliebollen om van te watertanden, dampende erwtensoep, hete chocolademelk met een flinke dot slagroom of heerlijke glühwein.
De midwinterhoorn schalt. Een ‘engelenkoor’ zingt de sterren van de hemel, de kerstman komt voorbij en klingelt met zijn bel…Hohoho.., de schapen in de kerststal schrikken op, de ezel balkt en ‘Jozef en Maria’ lachen met een blik op hun kindje in de kribbe terwijl op de achtergrond het ‘Komt allen tezamen’ klinkt. Het kerstlied bij uitstek als aansporing om mee te genieten. Voor mensen van alle gezindten en alle leeftijden.

Elke zichzelf respecterende stad of dorp kent wel een kerstmarkt en overal valt van alles te genieten. Er zijn plaatsen, die het klein en knus houden, maar ook steden die groots uitpakken met muziek, theater, attracties en meer. Centraal staat echter altijd de ontmoeting, de beleving en het samenzijn van mensen.

De grootste kerstmarkt van Nederland

Dat is onder andere het geval in Dordrecht. Met haar historische binnenstad is zij in december het decor voor één van de grootste kerstmarkten van Nederland. Je vindt er de mooiste bomen, het heerlijkste gebraad, de meest chique feestkleding met een compleet arsenaal aan accessoires. Alles wat het kerstfeest nog completer kan maken dan het in eerste aanleg al is.

Dé kerststad

Daarnaast geldt Valkenburg als dé kerststad van Nederland. De stad is in december compleet gehuld in kerstsfeer met twee grote kerstmarkten. Uniek in dit verband is de kerstmarkt in de Mergelgrotten met typische kerst snuisterijen en kerstlekkernijen. Daarnaast worden er in de feestmaand elke week twee Christmas Parades gehouden. Een ware belevenis. Net als een bezoek aan Santa’s Village in hartje Valkenburg. Om met open mond van te genieten.

Naast een overstelpend aanbod aan goederen en attracties, is het vooral de sfeer, die elke kerstmarkt meer dan bijzonder maakt. Het publiek is over het algemeen goed gemutst. Paus Johannes Paulus XXIII omschreef het ooit zo. ‘De mensheid is één grote enorme familie. Dit wordt bewezen door wat we met Kerstmis voelen in ons hart.’

Duitse kerstmarkten

Kerstmis is voelen, maar ook beleven en ervaren. Het kan op verschillende plaatsen in Nederland. Fameus zijn echter ook de kerstmarkten net over de grens in Oberhausen, Keulen of Düsseldorf. Stuk voor stuk ideale, maar ook inspirerende uitstapjes voor kerstliefhebbers. Voor velen is het de mooiste tijd van het jaar. Je kunt erover lezen, maar het ook zelf meebeleven.

Trek de stoute schoenen aan en kom ook de sfeer proeven, uw hart verblijden met een bezoek aan een kerstmarkt op een locatie naar keuze in Nederland of Duitsland. Het is altijd grenzeloos genieten. En helemaal wanneer u er een overnachting bij boekt, zodat u royaal de tijd kunt nemen om alles te bekijken en optimaal te profiteren van het overstelpende aanbod. Overnachtingsmogelijkheden zijn er overal genoeg. Kijk voor de mogelijkheden maar eens op hotelarrangementen op Goedverblijf.nl voor een zalig kerstfeest.

Rheinhotel Vier Jahreszeiten is een woest genoegen...

Gerelateerde berichten