Breng een bezoek aan Terschelling!

terschelling-waddeneiland Breng een bezoek aan Terschelling!

Er zijn verhalen die het ene oor ingaan en het andere weer uit. Maar er zijn ook verhalen die je altijd bij blijven. Tot die laatste categorie behoort het verhaal over Sil de Strandjutter. Lang geleden werd er een tv serie over gemaakt, gebaseerd op een boek van Cor Bruijn. Een dramatisch, maar ook ontroerend verhaal over liefde. Het verhaal speelt zich af op het Waddeneiland Terschelling aan het eind van de negentiende eeuw. Op het eiland is er een monument over te vinden. Een van de vele monumenten, die het schitterende Waddeneiland rijk is.

Paradijselijk oord

Terschelling, een eiland met bedwelmend mooie natuur, prachtige vergezichten, bijzondere musea, grandioze fiets- en wandelroutes en volop mogelijkheden tot ander sportief-, maar ook cultureel vermaak. Daarnaast kent het eiland een verrassend gevarieerd aanbod aan winkels en boetiekjes, waar je urenlang fijn kunt shoppen. Zoek je een paradijselijk oord, waar je je volledig uit kunt leven, maar ook tot rust kunt komen, dan hebt u op Terschelling uw bestemming bereikt!

De overtocht is al een avontuur op zich. Absorbeer het gevoel van vrijheid met de deinende golven van de Waddenzee om je heen. Stap aan wal op Terschelling en je herkent het ultieme genieten meteen. Heerlijk langs het strand struinen, mooie kunstwerken bezichtigen, de legendarische vuurtoren Brandaris bezoeken, in de historie duiken in het Westfries Museum of misschien wel het alom geroemde Oerol Festival bezoeken. Het eiland biedt voor elk wat wils.

Striepof Stryp

Terschelling grenst ten noorden aan de Noordzee en ten zuiden aan de Waddenzee. Haar geschiedenis is al eeuwenoud en daarvan zijn anno nu nog altijd sporen van te vinden. Zo dateren de oudste bewoningsresten op het eiland al van rond 850 toen een houten kerkje werd gebouwd op een heuvel bij Striepof Stryp. Deze heuvel is later als grafheuvel in gebruik genomen en staat bekend als het Strieperkerkhof. Heel indrukwekkend om daar ook eens een kijkje te nemen en stilletjes het verhaal over Terschelling in je op te nemen. Een bijzonder verhaal over een bijzonder eiland met bijzondere bewoners door de eeuwen heen, zoals de legendarische ontdekkingsreiziger Willem Barentsz.

Hessel

Meer van deze tijd is de bekende zanger Hessel (van der Kooij). Hij wordt ook wel de Bruce Springsteen van Terschelling genoemd. Zijn café De Groene Weide is immens populair. Hessel treedt daar zo’n 250 keer per jaar op. Bijzonder in de kroeg is er de presentatie van het menu op langspeelplaten.. Ook heeft Hessel in zijn kroeg een nagebouwde Brandaris, die bij enkele nummers ‘aangezet’ wordt en het vuurtorenlicht elke 5 seconden voorbij flitst, zoals de echte vuurtoren Brandaris, die uit de zeventiende eeuw stamt, dit ook doet. Hessel noemt dit de oudste lichtshow ter wereld. Het is een van de vele unieke gebeurtenissen, die je op het Waddeneiland kunt beleven, waar het, het hele jaar door goed toeven is. Ongeacht of het nu voorjaar, zomer, herfst of winter is.

Op Terschelling zijn de mogelijkheden tot ontspanning en vermaak onuitputtelijk. Je kunt er lekker uitwaaien op het strand, tijdens een tocht op het wad zeehonden spotten, mooie fietstochten maken door de duinen of eindeloze strandwandelingen maken om uiteindelijk met ingehouden adem de zon in de zee zien zakken. Op de kilometerslange stranden loop je niemand in de weg. Ideaal om gedachten de vrije loop te laten en zorgeloos te genieten. Dikke pret is een tocht over het eiland met een e-bike of samen op een e-tandem. Probeer het eens en ervaar de sensatie van onbetaalbare belevenissen, die je waarschijnlijk nooit meer zult vergeten.

Dark Sky Park

Wat je na een bezoek ongetwijfeld ook een leven lang bij blijft is bijvoorbeeld een bezoek aan natuurreservaat de Boschplaat op Terschelling, waar onder andere verschillende bijzondere planten groeien. Heel bijzonder is het predicaat Dark Sky Park dat het natuurreservaat in 2015 kreeg. Dat betekent dat je er ’s nachts de totale duisternis op aarde kan ervaren en volop de sterrenhemel kan aanschouwen. Dat kan alleen op Terschelling.

Wilt u meer?

Een eiland waar je uren over kunt praten en dagen over kunt schrijven. Doe dat op basis van eigen ervaring, zou ik zeggen, zoals een onbekende dichter dat ooit deed en beschreef: In de verte het silhouet van de Brandaris, de trage afvaart van het veer. Maar een gedachte. Van dit alles wil ik meer! Vervul die wens, het kan! Er zijn meer dan genoeg verblijfsmogelijkheden Kijk maar eens op hotelarrangementen van Goedverblijf.nl.

 

Paar dagen weg in Friesland is anders, maar wel le...
Op fietsvakantie door Twente & Salland!

Gerelateerde berichten