All-in(clusive) verblijven is genieten met een Plus

Spelderhol_20190921-125220_1 Hotel & Kasteel Spelderholt

Meedoen in de samenleving. Meer dan ooit wordt er werk van gemaakt om dat voor iedereen mogelijk te maken. Sinds kort met hulp van een Minister van Gehandicaptenzaken. Hij staat pal voor Inclusie wat betekent dat mensen met een beperking meedoen in de samenleving en erbij horen, dezelfde dingen doen als mensen zonder beperking, zoals werken, maar ook reizen, vakantie vieren en genieten. Pak met name die laatste uitdagingen aan en ga in dit verband eens All-in(clusive). Dat is genieten met een Plus.


Een prachtige locatie die op dit terrein alle mogelijkheden biedt is Kasteel Spelderholt in het Gelderse Beekbergen. Maar ook Landhoeve De Zwiese in het Overijsselse Loozen biedt in dit verband alle kansen op een topverblijf.

Kasteel Spelderholt  

Jongeren met een beperking zijn ‘heer en meester’ op Kasteel Spelderholt. Gegarandeerd een bijzondere belevenis in een bijzondere omgeving met bijzondere mensen. Zo kun je een verblijf in Kasteel Spelderholt het beste typeren. Studenten van de Academie Spelderholt, jongeren met een beperking, die een ontwikkelingstraject volgen tot assistent in de horeca, dienstverlening of onderhoud, zorgen ervoor dat u er als een prins of prinses op uw wenken wordt bediend. De gastvrijheid spat er vanaf, want de studenten doen hun werk dagelijks met een grote glimlach en zorgen dat het u als gast aan niets ontbreekt.
In het oogstrelende door groen omringde Kasteel Spelderholt is het heerlijk, comfortabel verblijven, maar ook daarbuiten. De groene omgeving van Beekbergen leent zich fantastisch voor een heerlijke wandeling of fietstocht in de natuur. Prefereert u een stadstour, een bezoek aan een museum, dierentuin of attractiepark, dan zijn aantrekkelijke steden als Apeldoorn en Arnhem mooi dichtbij met tal van bezienswaardigheden als Paleis Het Loo, het Kröller Möller Museum of Burgers Zoo.

De Zwiese

Het weidse landschap met de meanderende rivier de Vecht in zijn achtertuin springt meteen in het oog bij aankomst op Landhoeve De Zwiese in het Overijsselse Loozen. Een Landhoeve met onder andere een camping, hotel, restaurant en kinderboerderij, waar allemaal mensen werken met een verstandelijke beperking.
Speel, lach, ontmoet en relax zijn woorden, die de kern raken bij een verblijf op deze prachtige locatie Een omgeving waar je rust kunt ademen, de historie kunt proeven en de natuur kunt ruiken. Alle zintuigen worden er op een fijne manier geprikkeld. De Zwiese is een unieke plek in de Vechtstreek, die met name door de kinderboerderij en speeltuin erg aantrekkelijk is voor het hele gezin. Wat er allemaal in en rond De Zwiese te doen valt? De vraag is eerder wat niet? De prachtige natuur rondom de Landhoeve met het Vechtpark op loopafstand nodigt uit tot het maken van mooie wandelingen of fijne fietstochten. Ook een prachtige boottocht over de Vecht behoort tot de mogelijkheden.

Loozensche Linie

Van bijzondere allure is een bezoek aan de Loozensche Linie, bereikbaar met een pontje vanaf De Zwiese. De loozensche Linie vertelt het verhaal over Napoleon Bonaparte, die de linie rond 1800 aanlegde. Samen met het nabijgelegen Venebruggerschans en Fort de Haandrik diende de linie om de vijand te weren. Beklim de uitkijktoren naast de Landhoeve en met enige verbeeldingskracht zie je zo de veldslagen voor je. Een heerlijk stuk geschiedenis waar de streek zo rijk aan is. U kunt het allemaal ervaren en beleven bij een bezoek aan Landhoeve de Zwiese. Zonder uitzondering van wie of wat dan ook een bijzonder verblijf in een bijzondere streek vol ontmoetingen met bijzondere mensen. Net als Kasteel Spelderholt in Beekbergen.  
 
Kijk voor meer informatie over de verblijfs- en recreatiemogelijkheden op beide locaties maar eens op hotelarrangementen op goedverblijf.nl.  

Een verrassing is magic zonder toverkunst
Openluchtmuseum (Lös Hoes) Ootmarsum is huivering...

Gerelateerde berichten