Gezelligheid heet Kerstmis!

Volgens het spreekwoord kent gezelligheid geen tijd, maar dat is wel degelijk zo. Neem de kerstdagen. Geen gezelliger tijd denkbaar dan de tijd rond 25 en 26 december. Kerstmis, met twinkelende sterren aan de hemel, een dik pak sneeuw op de grond, een heerlijk wijntje bij een knapperend haardvuur in een glimmend versierde ruimte met kleurrijke ingepakte pakjes onder de vrolijk versierde kerstboom. Het is de gedroomde Kerst voor velen.


Jij op je ‘paasbest’ gekleed aanschuiven voor een overheerlijk kerstdiner met op de achtergrond de welluidende klanken van ‘Jingle Bells’. Buiten het getingel van de arrenslee, de bulderende stem van de kerstman, die ho, ho roept en ondertussen met zijn bel klingelt. We steken kaarsjes aan, bezinnen ons en zingen over een stille nacht.

Vrede op aarde

Het verbeeldt allemaal het ultieme gevoel van vrede op aarde, wat uiteindelijk de blijde boodschap van Kerst is. Van oorsprong het geboortefeest van de Heer. Van huis uit zagen wij het zeker zo. Kerst, de mooiste tijd van het jaar. De tijd, waarin je nieuwe kleren kreeg, een boekje van de zondagsschool. Riekje, het poesje staat me in dat verband nog helder voor de geest. Een prachtig verhaal over de liefde tussen mens en dier. Kerst, dat bij ons al met de kerstnachtdienst op 24 december begon. Traditioneel afgesloten met een kop chocolademelk voor het slapen gaan. Op 25 december vervolgens een overdaad aan lekkers op tafel en gezellig een spelletje spelen en samen liedjes zingen. En dan tweede kerstdag. Verjaardag vieren, want zusje is dan jarig. Wat een geweldige dag moet haar geboortedag geweest zijn.

Afgezien van verjaardagen is Kerst waarschijnlijk wel het meest bekende feest wat er bestaat. Bijna iedereen viert het en de mogelijkheden om dat te doen breiden ook steeds meer uit. Het Midden- en Kleinbedrijf speelt erop in met de prachtigste kleding en de mooiste cadeaus voor onder de boom, maar ook de Horeca en andere uitgaansgelegenheden dragen hun steentje bij aan de feestvreugde met overheerlijke kerstdiners, prachtige sing alongs, adembenemende kerstconcerten of sfeervolle kerstmarkten. Er is op dit gebied voor elk wat wils en voor alle leeftijden.

Over het algemeen wordt iedereen happy van Kerst. Niet zo verwonderlijk, want Kerst brengt letterlijk licht in de duisternis. Velen besparen kosten noch moeite om met Kerst te stralen. Het is gewoon een bijzonder ouderwets leuk feest. Ook in 2017. Een feest dat je thuis kunt vieren, maar ook heel geschikt is om er eens gezellig met de hele familie op uit te trekken. Ontspannen, gezellig genieten zonder enige persoonlijke drukte. Je eens lekker laten verwennen. De mogelijkheden daarvoor zijn legio. Kijk maar eens op de website van Goedverblijf.nl, dan raak je er vast voor in. Merry Christmas!