Genieten in Drenthe!

Een paar dagen weg in eigen land? Verblijf dan in één van de gastvrije hotels in Drenthe!
De provincie staat bekend om de hunebedden. In Drenthe staan er maar liefst 54 hunebedden verdeeld over de provincie. Verder kunt u genieten van de rijke geschiedenis en de mooie natuur die Drenthe te bieden heeft.



Hotel Restaurant Ruyghe Venne te Westerbork ligt in het hart van Drenthe. Het hotel ligt net buiten Westerbork aan de rand van het bos. Er starten verschillende fiets- en wandelroutes direct vanaf het hotel, waarbij u kunt genieten van de prachtige omgeving van Drenthe. Voor mensen die houden van geschiedenis is het herinneringscentrum Kamp Westerbork een aanrader. Het kamp bekend van de Tweede Wereldoorlog, biedt nu verschillende tentoonstellingen met exposities van de verschillende periodes van het kampleven. Tevens kunt u een kijk nemen op het kampterrein. Wandelaars en fietsers kunnen routes volgen waarbij ze kunnen genieten van de bossen van Hooghalen. Bij deze bossen hoort ook het Heuvingerzand, dit is een oud stuifzand gebied met mooie eiken- en dennenbomen.

In het hart van Emmen is Hotel ten Cate te vinden. U komt aan in het meest kleurrijke hotel van Nederland. Op loopafstand zijn er verschillende winkels, leuke restaurantjes en het nieuwe Wildlands Adventure Zoo Emmen. Voor het hele gezin is dit een leuk uitje. Met drie verschillende expedities: de Jungola waarbij je een reis maakt door een mysterieuze, groene wereld vol prachtige dieren. Dan is er de Serenga waarbij u op safari gaat over de savanne met een oude truck. En als laatste expeditie neemt u een duik in de wereld van Nortica. Hier komt u in aanraking met dieren die zich hebben aangepast aan het leven onder en boven water. Voor natuurliefhebbers zijn er verschillende wandelroutes in Emmen die door de bossen van Emmerdennen, Valtherbos, Noordbargerbos en het Oosterbos lopen. Hierbij loopt u langs de verschillende hunebedden, karrensporen en er zijn nog meer dan 70 andere grafheuvels te bezichtigen. Voor cultuurliefhebbers zijn er verschillende museums in en rondom Emmen te bezichtigen.

Drenthe staat bekend om de hunebedden. Het hunebedcentrum in Borger, gelegen op de Drentse Hondsrug geeft u een kijk in de prehistorie. Terug naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigde. Het museum geeft een kijk op de mysterieuze hunebedden, u krijgt hier antwoorden op verschillende vragen als: wie heeft ze gebouwd en waarom. De monumenten zijn ongeveer 5.000 jaar geleden gebouwd. De hunebedden werden gebruikt als grafkamers. De resten van de overleden mensen zijn in de loop van de tijd vergaan, maar verschillende grafgeschenken zijn goed bewaard gebleven zoals: potten, gereedschap en wapens van steen. Het hunebedcentrum verzorgt regelmatig speciale activiteiten zoals tentoonstellingen, markten en wandelingen. Op steenworp afstand van het centrum staat ook het grootste hunebed van Nederland, met een lengte van 22,5 meter.

Best Western City Hotel de Jonge ligt in het centrum van Assen. Het hotel ligt op steenworp afstand van het Drents museum. In het museum zijn verschillende tentoonstellingen te bewonderen. Door de centrale ligging in het Drentse landschap is het hotel een perfecte uitvalbasis voor fiets- en wandeltochten. Zoals het Pieterpad, deze lange wandelroute van Vorden naar Pieterburen is opgedeeld in verschillende etappes. In Drenthe loopt u langs het Nationaal Landschap de Drentse Aa. U komt langs bijzondere grafheuvels, middeleeuwse karrensporen en tankgrachten uit de Tweede Wereldoorlog. Voor de snelheidsduivels is het TT-circuit van Assen leuk om te bezoeken. U kunt verschillende evenementen bezoeken zoals de TT van Assen of de Superbike. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen om een rondleiding te volgen; u bezoekt dan de pitsstraat, het medisch centrum en de prachtige starttoren.

Voor mensen die houden van kunst en cultuur is Hoogeveen een geweldig om te bezoeken. Hotel Hoogeveen zal de perfect uitvalsbasis zijn voor een echt cultuurweekend. De stad Hoogeveen telt maar liefst 24 rijksmonumenten, een aantal musea en diverse bezienswaardigheden en exposities. Wilt u toch iets meer actie en spanning beleven, dan ligt op 20 minuten rijden vanaf Hotel Hoogeveen het attractiepark Slagharen waar voor jong en oud iets te beleven is. Sinds vorig jaar heeft attractiepark Slagharen naast het attractiepark ook een waterpark genaamd Aqua Mexicana. Dit waterpark telt 10 glijbanen, een bubbelbad voor 70 personen en verschillende waterspeelplaatsen. Voor echte waterratten is dit een heus avontuur.

Direct aan Nationaal Park Drents-Fries Wold ligt Landhotel Diever, dit armenwerkhuis is verbouwd tot een rustiek en stijlvol hotel. Bij het hotel in de buurt zijn er verschillende natuurlijk gebieden zoals: het Drents-Fries Wold en het Dwingelderveld. Hier zijn verschillende fiets- en wandelpaden, ATB- en ruiterroutes, en zelfs twee gehandicapten paden. Via deze paden en routes kunt u genieten van de natuur in Drenthe.
Op 40 minuten rijden van Landhotel Diever ligt het natuurgebied de Weerribben. In dit Nationaal Park kunt u prachtige wandelingen maken, verschillende fietsroutes fietsen en varen met een fluisterboot of kano. De Weerribben zijn ontstaan doordat er vroeger veen is afgegraven. Hierdoor zijn de smalle legakkers (de ribben) ontstaan. Dit natuurfenomeen is geweldig om te bezichtigen, tijdens alle seizoenen van het jaar. Tijdens de lente zorgen de vogels voor de drukte, terwijl er in de zomer de waterlelies, gele plomp en de gele lis in bloei staan. In de winter kunt u genieten van de stilte die het gebied toont. En met een beetje geluk ligt er ijs. Midden in de Weerribben ligt een dorpje genaamd Kalenberg, in dit dorpje staan prachtige oude boerderijen om te bezichtigen.

Wilt u een paar dagen genieten van Drenthe? Kijk dan snel bij onze hotels in Drenthe.