Wintersportvakantie is gelukzaligheid

wintersport-willingen Wintersportvakantie is gelukzaligheid

‘Ich bin so schön, Ich bin so toll’. Hoor je het in gedachten al, het lied van ‘der Anton aus Tirol’? Met die vrolijke klanken in mijn oren kan ik er handenwrijvend naar uitzien; op wintersport! Genieten van hemelsblauwe luchten in de vrieskou onder een stralende zon én après-skiën. In één woord: gelukzaligheid. Elk jaar weer mogen honderdduizenden mensen die voor een wintersportvakantie kiezen dat gevoel ervaren. Een uniek gevoel, nauwelijks ergens mee te vergelijken. 

En wie denkt dat wintersport niet meer is dan skiën of snowboarden op de pistes, slaat de plank volkomen mis. Er valt zoveel meer te beleven tijdens een wintersportvakantie. Uiteraard afhankelijk van de bestemming.

Willingen

Een hele mooie bestemming in dit verband is Willingen. Een heerlijke wintersportplaats bij onze Oosterburen. Het kleine plaatsje ligt in een wonderschoon landschap in het Duitse Hoch Sauerland met ontzagwekkende bergen, prachtige dalen en de grootste skispringschans ter wereld, de Mühlenkopfschänze. Wat een geweldige ervaring om daarvan af te dalen.

Mühlenkopfschänze

De schans is gesitueerd op de berg de Mühlenkopf in het Noordoosten van het Rothaargebergte. Het hoogteverschil tussen de top van de schans en de uitloop is ongeveer 156 meter. Het is een heerlijk gebied om te skiën, maar ook om te langlaufen, te mountainbiken of gewoon heerlijk te wandelen. De natuur is er overweldigend mooi en de lucht heel gezond. Om rillingen van genot van te krijgen!

Winterberg

Niet minder bibbers van genot biedt Winterberg. Deze prachtige plaats in een mooi natuurgebied in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is vanuit Nederland het dichtstbijzijnde ski- en wintersportgebied. In Winterberg barst het van de activiteiten en bezienswaardigheden. Voor iedereen is er altijd wat te doen. Van wandelen tot rodelen, van zwemmen tot klimmen en meer. Hèt icoon van Winterberg is de St. Georg Skischans. De schans wordt zowel in de zomer als in de winter gebruikt. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van skimatten. Een bijzondere ervaring.

Wondere witte wereld

In de hectiek van alle dag met druk rennende, pratende en gebarende mensen er even tussenuit om in alle rust te genieten van ‘een wondere witte wereld’, die wintersportvakantie heet. Iets mooiers valt er nauwelijks voor te stellen. Spelen in de sneeuw, warm worden van spannende afdalingen, van prachtige vergezichten vanuit de stoeltjesliften, van heerlijke chocolademelk, glühwein of een hartverwarmende schnaps misschien. Wintersportvakantie is een grote geneugte van het leven, waar je van geproefd moet hebben om tot de conclusie te komen dat het smaakt naar meer. Overtuig uzelf en ga!

Zowel Winterberg als Willingen lenen zich bij uitstek voor een wintersportvakantie met wintersportactiviteiten, maar ook als startpunt voor het maken van leuke uitstapjes in de regio. Het kan er allemaal. Precies wat Anton zingt: ‘Ich bin so schön, ich bin so toll’.

Gute Reise

Slapeloze nachten over goede overnachtingsmogelijkheden hoeft u niet te hebben. Die zijn er ter plekke volop. Kijk daarvoor maar eens op hotelarrangementen in Willingen op goedverblijf.nl. Gute Reise!

Watersnoodmuseum maakt diepe indruk op iedereen
Bezoek het Dickensfestijn, een beleving van jewels...

Gerelateerde berichten